Falend Noorwegen na misgrijpen WK: "Er wordt gehuild"

17 november 2021, 07:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Noorwegen slaagde er op de laatste dag van de WK-kwalificatiecyclus niet in om zich te verzekeren van een startbewijs voor het toernooi in Qatar. De 2-0 nederlaag werd de Noren uiteindelijk fataal, want de Turken wonnen met 1-2 en plaatsten zich daarmee voor de play-offs.

Na afloop van de interland was de teleurstelling groot in de kleedkamer van de Noren. "Er zijn heel veel emoties", vertelde bondscoach Stale Solbakken na afloop tegen het Noorse Aftenbladet. "Sommige spelers zijn heel boos, terwijl er ook wordt gehuild. We kunnen wel zeggen dat we zijn gefaald in het nastreven van onze missie", aldus de kritische coach.

Toch wilde Solbakken ook realisme prediken. In Noorwegen wordt terugverlangd naar de jaren negentig, toen het land zich wél kwalificeerde. "Dat is onrealistisch", aldus de coach. "Het is heel makkelijk om ons te verwijten dat we ons niet hebben geplaatst, maar ik ben ervan overtuigd dat we ons wel gaan plaatsen voor het komende Europees kampioenschap. Natuurlijk accepteren we de kritiek, maar we moeten het ook in het bredere perspectief zien." 

Noorwegen stond tot de laatste dag van de kwalificatiereeks op de tweede plek, maar zag Turkije uiteindelijk passeren. Daardoor zijn de Noren komend jaar winter sowieso niet van de partij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen