Memphis maakt met speech veel indruk op Van Gaal

17 november 2021, 09:46

Louis van Gaal heeft dinsdagavond tijdens een persbijeenkomst gedeeld hoe het er na de wedstrijd tegen Noorwegen (2-0) aan toeging in de kleedkamer van de Nederlands elftal. De bondscoach genoot onder meer van de speech die Memphis Depay gaf.

In een rolstoel betrad Van Gaal na het behalen van het WK in Qatar de kleedkamer. "Het was fantastisch. Ik moet eerlijk zeggen dat het een groot feest was. De champagne is opengegaan. Ik kan niet zeggen dat ik het niet gevierd heb", aldus de zeventigjarige oefenmeester, die in aanloop naar de wedstrijd tegen Noorwegen op zijn heup viel en daarom de beslissende wedstrijd vanuit de skybox bekeek.

Memphis speelde tegen Noorwegen zijn 75ste interland en kreeg na afloop een schaal uitgereikt. "Hij heeft een heel mooie speech gehouden", aldus de bondscoach. "Hij bedankte zijn medespelers en zei dat hij het nooit alleen kan. Hij heeft een geweldig curriculum. Hij maakt doelpunten, geeft assists en alle aandacht gaat meestal naar hem toe. Maar in zijn speech gaf hij alle aandacht aan zijn medespelers en dat vind ik erg mooi."

Voor de camera van de NOS vertelde Memphis na afloop dat hij 'leeg' was. "Hij is mentaal aan de afgrond geweest", doelde Van Gaal op de teleurstellende avond in Montenegro. "Het is zo belangrijk voor spelers dat zij op een Europees- of wereldkampioenschap verschijnen. Ook voor hun status. En Memphis is erg ambitieus. Als je hem ook in de kleedkamer hoort, dan voel je dat iedereen naar het WK wil."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor โ‚ฌ60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor โ‚ฌ60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen