Frenkie de Jong na zege: "De spanning zat er wel op"

17 november 2021, 10:25   Bijgewerkt: 17 november 2021, 10:31

Frenkie de Jong is trots op de prestatie van het Nederlands elftal. Oranje plaatste zich ten koste van Noorwegen voor het wereldkampioenschap in Qatar. Een doelpunt en een assist van Steven Bergwijn hielpen Oranje aan een 2-0 overwinning. De opluchting was groot bij De Jong.

Voor de camera van de NOS vertelde De Jong over het gigantische feest dat losbarstte in de kleedkamer. "Als je het WK haalt, wil je dat natuurlijk wel even vieren. Je merkte heel erg dat de spanning er wel op zat. Ik dacht: shit: hadden we het toch eerder al moeten afmaken? Je weet dat je eruit ligt als er toevallig één bal niet helemaal lekker valt."

Lees ook: De Ligt knipoogt: "Blij dat Van Gaal mijn basisplek heeft overleefd"

Oranje hield de poorten achterin echter gesloten. Daardoor reist De Jong komend jaar in de winter af naar Qatar. Gaat Oranje daar met vijf verdedigers spelen? "We zullen zien wat de bondscoach bedenkt voor in maart. We hebben de kwaliteiten om in meerdere systemen te spelen." Tijdens het EK van afgelopen zomer trad Oranje ook aan in een 5-3-2-formatie.

De Jong is blij met de duidelijkheid van de bondscoach. "Hij geeft precies aan wat hij wil. We hebben nu veel tijd om ons voor te bereiden op het toernooi van volgend jaar."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen