'Alles of niets: Twente probeert competitie te stoppen'

17 november 2021, 13:08

FC Twente gaat alles op alles zetten om de competitie voor drie weken stil te leggen. Hoewel het Algemeen Dagblad gisteren al meldde dat de KNVB niet overstag lijkt te gaan, willen de Enschedeërs deze dinsdagochtend nog een uiterste poging wagen om dat alsnog te forceren. Diverse clubs zien het namelijk niet zitten om de competitie weer te hervatten.

Dat meldt Tubantia. De clubs gaan om 11.30 uur via een videoverbinding met elkaar om tafel. Het kabinet heeft weliswaar een financiële compensatie beloofd voor het tijdelijk stilleggen van het supportersbezoek, maar dat is volgens de krant niet voldoende. FC TWente weet dat het met de eerste thuiswedstrijd bijvoorbeeld zo'n 900.000 euro zal mislopen.

Daarom zijn enkele clubs nog altijd voor het stilleggen van de competitie. Daarmee voldoet de club aan de wens van de supporters, die vinden dat de andere clubs te snel overstag zijn gegaan na het aanbieden van de financiële compensatie. Bij fans heerst het gevoel dat de door het kabinet afgekondigde lockdown na drie weken verlengd zal worden.

Ajax is wél voor het voortzetten van de Eredivisie, ook zonder supporters. Datzelfde geldt voor ESPN. De betaalzender ziet het niet zitten om de komende drie weken geen wedstrijden te kunnen uitzenden, iets wat in maart 2020 ook al gebeurde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen