Dani Alves brengt met Barça-rugnummer eerbetoon aan iconen

17 november 2021, 11:17   Bijgewerkt: 17 november 2021, 11:27

Dani Alves heeft bekendgemaakt met welk rugnummer hij gaat spelen. De Braziliaanse rechtsback droeg tijdens zijn periode tussen 2008 en 2016 nummer twee, maar speelt dit seizoen met nummer acht op zijn rug. Zijn keuze voor dat getal, dat vrij was na het vertrek van Miralem Pjanic, is een hommage aan iconen die het nummer ooit droegen.

Op zijn Instagram verklaart Alves zijn keuze. Hij draagt hetzelfde nummer als Andrès Iniesta en Hristo Stoichkov, twee iconen uit het verleden van FC Barcelona. 'Het is een bescheiden eerbetoon. Ik ben enorm dankbaar dat ik dit nummer mag dragen. Het nummer heeft een flinke historische lading, dus daar ben ik heel erg trots op', aldus de rechtsachter.

Alves speelde in Sevilla ook al met acht op zijn rug. De rechtsback begon zijn Europese avontuur bij die club en maakte vooral furore bij FC Barcelona. Daarna speelde hij ook nog voor Juventus en Paris Saint-Germain. In 2019 koos hij voor een terugkeer naar zijn geboorteland Brazilië.

De prijzenmagneet speelde twee jaar voor São Paulo, maar besloot onlangs zijn contract te ontbinden. Dat maakte de weg vrij voor een terugkeer naar FC Barcelona, waar zijn oud-ploeggenoot Xavi sinds deze maand aan het roer staat. Alves gaat in Barcelona concurreren met Sergiño Dest. Bovendien wordt hij ploeggenoot van Frenkie de Jong, Luuk de Jong en Memphis Depay.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen