Eredivisionisten reageren op lege stadions: 'Helaas realiteit'

17 november 2021, 15:59   Bijgewerkt: 17 november 2021, 16:11

Verschillende clubs reageren op de lege stadions die de komende weken in de Eredivisie te zien zijn. De teams betreuren het dat er geen supporters in de stadions mogen komen. Door de nieuwe maatregelen mogen de supporters sowieso drie weken niet naar hun club, maar de kans bestaat dat de maatregelen langer gaan duren. Hoe dan ook een forse klap.

Ajax houdt het zakelijk via de officiële kanalen. 'De KNVB heeft onderzocht of het mogelijk was om wedstrijden te laten verplaatsen. Na overleg met meerdere partijen is besloten het betaalde voetbal door te laten gaan', aldus de Amsterdammers. Erik ten Hag liet afgelopen week bij ESPN al weten dat hij doorspelen geen vreemde keuze zou vinden. "Er komt een cruciale fase aan voor de clubs die Europees spelen. Het is belangrijk dat Nederland daarin goed presteert en dus van belang dat spelers hun ritme behouden."

PSV kon zich totaal niet vinden in de woorden van de oefenmeester. "Het lijkt alsof deze maatregel voor de beeldvorming genomen is. Op basis van de feiten is er geen logica voor het spelen zonder publiek en dat is heel zuur. Dit kost ons een miljoen euro per wedstrijd", liet algemeen directeur Toon Gerbrands al weten op de website van de Eindhovenaren. Nu reageert de bestuurder een stuk meelevender. "We hebben geknokt voor de belangen van de supporters, sponsors en PSV, maar hebben begrip voor de uitkomst van het overleg."

Feyenoord kwam wel met een reactie. 'Een lege Kuip; een doemscenario voor alle supporters en ook de club moet er niet aan denken. Helaas is het de komende drie weken wel tweemaal de realiteit', stelt de Stadionclub in een statement. AZ reageert eveneens op de lege stadions. 'AZ staat volledig achter pogingen het virus in te dammen, maar was en is wel verbaasd dat één van de maatregelen het verbieden van publiek bij voetbalwedstrijden betreft.'

Ook bij sc Heerenveen kwam het nieuws binnen als een klap, laat Cees Roozemond weten. "Wij balen ontzettend dat onze trouwe aanhang nu weer wedstrijden moet missen. Het doet oprecht pijn om hen nu te moeten teleurstellen. Als club waren we er dan ook voorstander van om de wedstrijden te verplaatsen naar januari. Na het afgelopen seizoen hadden we gehoopt om dit jaar weer bij alle thuiswedstrijden publiek te mogen verwelkomen. Tot onze grote spijt gaat daar nu een streep door."

FC Twente wilde woensdagochtend naar verluidt nog een laatste poging wagen voor het stilleggen van de competitie, maar dat zat er dus niet meer. De club kan daar wel begrip voor opbrengen. 'Eén of twee speelrondes verplaatsen naar de volgende seizoenshelft is al een enorme organisatorische uitdaging, maar meer dan dat is praktisch onmogelijk. Het uitblijven van publiek bij wedstrijden heeft op deze wijze zowel sportief als financieel natuurlijk grote impact op onze resultaten en bedrijfsvoering.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen