Messi en Iniesta ook terug naar Barça? Laporta droomt

17 november 2021, 18:04

Dani Alves werd woensdagmiddag gepresenteerd bij Barcelona. Clubpresident Joan Laporta sluit niet uit dat meerdere oud-spelers terugkeren bij de Catalaanse grootmacht. Eerder werd Xavi namelijk al aangesteld als nieuwe trainer, nadat hij jarenlang de sterren van de hemel speelde in Camp Nou. Of er nog meer spelers terugkeren uit de gouden periode? Het wordt niet uitgesloten door de bestuurder.

"Het is gebeurd met Dani, die terecht aangaf dat leeftijd maar een getal is. Ik kan de toekomst niet voorspellen, maar beide spelers zijn nog actief", doelde Laporta op Andres Iniesta en Lionel Messi tijdens de presentatie van de Braziliaanse vleugelverdediger. "Wij denken altijd aan ze, je weet het maar nooit in het leven."

De vleugelverdediger is herenigd met Xavi. Waar ze eerder ploeggenoten waren, moet Alves nu trainer zeggen tegen de voormalig middenvelder. Dat de Braziliaan nu teruggekeerd is in Camp Nou, komt overigens niet alleen door de nieuwbakken oefenmeester, na het vertrek van Ronald Koeman. De gesprekken tussen de club en de transfervrije speler waren voor zijn aanstelling al in volle gang, verzekert Laporta.

"Ik vertelde Xavi dat we met hem hadden gesproken. Toen hij zei dat Dani een van de spelers was die hij nodig had in zijn elftal, was de beslissing gemaakt. Alves is de meest succesvolle speler in de voetballerij, hij wil helpen om dit team weer aan de top te krijgen", aldus Laporta. Prijzen pakken zal echter niet makkelijk worden bij Barça. De club staat negende in de competitie en lijkt ook niet de selectie te hebben om een serieuze gooi te doen naar de Champions League-titel.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen