Corona-problemen voor Bayern: vier spelers mogen hotel niet in

17 november 2021 – Aanscherpingen van de coronamaatregelen in de deelstaat Beieren zorgen voor problemen bij FC Bayern München. Meerdere spelers zijn niet gevaccineerd, waardoor ze het hotel in Augsburg niet inkomen. Daar geldt nu namelijk het 2G beleid, waarbij iedereen dus een prik gehad moet hebben of hersteld moet zijn van het virus. Een test is niet meer genoeg.

Corona-problemen voor Bayern: vier spelers mogen hotel niet in

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

BILD weet dat Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Jamal Musiala en Eric Maxim Choupo-Moting daardoor het hotel niet in mogen, voorafgaand aan het uitduel met FC Augsburg in  de Bundesliga. "We maken geen enkele uitzondering van welke aard dan ook", laat een medewerker van Hotel Maximilian's weten. Dat levert dus behoorlijke problemen op bij de Duitse landskampioen, dat op deze manier wel een hele moeizame voorbereiding heeft op het duel.

Kimmich bevestigde enkele weken geleden al dat hij niet gevaccineerd is tegen het coronavirus. De 26-jarige middenvelder zei te willen wachten tot meer duidelijk is over de langetermijneffecten van de vaccins. Dat leverde deze week ook al problemen op toen Niklas Süle positief testte op het virus. Omdat de spelers niet gevaccineerd zijn, moesten ook zij in quarantaine. Nadat ze op de zevende dag allemaal negatief testten, mochten ze weer aansluiten bij de groep.

De verdediger zelf zit nog wel thuis. Dat geldt overigens ook voor de 21-jarige rechtsback Josip Stanisic. Hij is volgens de club volledig gevaccineerd, maar testte desondanks positief. Ook twee mensen van de technische staf bleken het virus te hebben.

Bundesliga

gerelateerd