'PSG wil FC Barcelona opnieuw beroven van toptalent'

17 november 2021, 23:05

Paris Saint-Germain heeft Diego Almeida een lucratief voorstel gedaan om de jeugdopleiding van Barcelona te verlaten voor de Franse hoofdstad. Hij moet de Xavi Simons route bewandelen. De Nederlander stond ook te boek als een toptalent in de jeugdopleiding van de Catalanen, maar werd al op jonge leeftijd overgenomen door de club uit de Ligue 1.

Sport meldt dat de zeventienjarige centrale verdediger dus dezelfde route moet bewandelen als het aan de Fransen ligt. Almeida is een van meest veelbelovende talenten van Barça, die al uitkwam voor de nationale jeugdelftallen van Spanje Onder 15 tot Onder 18. Hij wordt zelfs gezien als een van de spelers die snel de overstap kan maken naar het eerste elftal. Dat is bij meerdere Europese topclubs niet onopgemerkt gebleven. Ook Italiaanse clubs zouden belangstelling hebben getoond.

Xavi wilde de jongeling tijdens een van zijn eerste trainingsessies als trainer van Barcelona aan het werk zien, maar PSG wil hem dus voor de neus van de oefenmeester wegkapen. De Fransen hebben voor Almeida een toekomstplan uitgestippeld en de club hoopt de verdediger in combinatie met het lucratieve aanbod te verleiden om een transfer te maken. De Spaanse mandekker met Ecuadoraans bloed wil echter helemaal niet vertrekken.

PSG 'beroofde' Barcelona eerder dus ook al van Simons. De geruchten gaan nu dat de middenvelder komende zomer terugkeert in La Liga, omdat hij ontevreden zou zijn met het plan dat de club met hem heeft. Mino Raiola zou daarom een contractondertekening tegenhouden en inzetten op een terugkeer. Xavi zou daar wel voor open staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen