Dessers geniet bij Feyenoord: "Meest bizarre dag uit mijn leven"

25 november 2021, 18:16   Bijgewerkt: 22 augustus 2022, 15:48

De transfer van Cyriel Dessers naar Feyenoord heeft uitstekend uitgepakt voor de aanvaller. Hoewel hij het vooral moet doen met invalbeurten, is hij al meerdere keren de matchwinner geweest bij de Rotterdammers. De voetballer geniet, terwijl hij in eerste instantie helemaal niet op weg leek naar de club uit de havenstad.

"Ik wist dat ze nog een spits zochten. Midden augustus had ik al een eerste gesprek met de trainer, uiteindelijk is het de laatste dag rondgekomen", zegt Dessers tegen Sport/Voetbalmagazine. "Dat was de meest bizarre dag uit mijn leven. Je vertrekt 's ochtends met de koffer naar Madrid en denkt dat je daar de komende maanden gaat wonen, en 's avonds laat teken je voor Feyenoord. Dat was een rollercoaster van emoties."

De aanvaller was namelijk op weg naar een Spaanse club, maar bleef uiteindelijk dichter bij huis. "Als speler heb je het op dat moment niet meer zelf in de hand, je bent totaal afhankelijk van wat er op dat moment in verschillende bestuurskamers wordt beslist. Op dat moment had ik daar geen enkele invloed meer op; het was gewoon wachten op het beslissende telefoontje. Hoe vaak het die dag is gekeerd door verschillende redenen... Als dat gefilmd was en er zou een documentaire van gemaakt worden, dan zou die wel eens prijzen kunnen winnen", grapt Dessers.

Uiteindelijk werd het dus een verhuurperiode bij Feyenoord. Daar zullen zowel de club als de speler enorm blij mee zijn. De spits toont zijn waarde als doelpuntenmaker vanaf de eerste dag in De Kuip. Dessers is lovend over de Rotterdamse selectie. "Onze trainer Arne Slot is tactisch top, die denkt zoveel stappen vooruit. Juist als een tegenstander denkt te weten hoe we het gaan aanpakken, verzint hij wat anders om hen te verrassen. Dat fascineert me."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen