Iraanse doelvrouw reageert op beschuldigingen: "Dit is pesten"

18 november 2021, 10:30

Zohreh Koudaei ontkent dat ze een man zou zijn. De keepster van de Iraanse ploeg kreeg die beschuldiging van de Jordaanse voetbalbond na een wedstrijd tussen beide landen, waarin ze een grote rol speelde door twee strafschoppen tegen te houden. Daardoor ging haar land voor het eerste naar de vrouwelijke Azië Cup. 

De Jordaanse voetbalbond heeft zich echter nog niet neergelegd bij de nederlaag en de uitschakeling. Volgens de bondsvoorzitter Ali Bin Al-Hussein is het een serieuze zaak: 'Word wakker!', schreef hij op zijn Twitter-account. Er werd dan ook een officiële klacht ingediend en een genderverificatie geëist door de Jordanen. Koudaei slaat nu terug. "Ik ga de Jordaanse bond aanklagen. Ik ben een vrouw. Wat Jordanië doet is wat we pesten noemen", zegt ze tegenover Hurriyet

De Iranese bondscoach Maryam Irandoost beschermde haar sluitpost eerder al. "De medische staf heeft elke speler van het nationale team zorgvuldig onderzocht op hormonen om problemen in dit opzicht te voorkomen, dus ik zeg tegen alle fans dat ze zich geen zorgen hoeven te maken", vertelde ze zondag aan Varzesh3. "We zullen alle documentatie verstrekken die de Aziatische voetbalfederatie wenst zonder tijd te verspillen."

In de brief van de Jordaanse voetbalbond staat onder meer dat de Iraanse vrouwenploeg 'een geschiedenis heeft met gender- en dopingskwesties'. Bondscoach Irandoost neemt ook die beschuldigingen niet serieus. "Deze aantijgingen zijn gewoon een excuus om de nederlaag tegen ons te verdoezelen. Het Jordaanse team zag zichzelf als de grote favoriet en na hun verlies is het een natuurlijke reactie om zo te reageren en de verantwoordelijkheid voor het falen te ontlopen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen