'Barça plakt mega-afkoopsom op Alves, die vrijwel gratis speelt'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

18 november 2021 – FC Barcelona haalde Daniel Alves (38) afgelopen week terug naar Camp Nou, maar de transfervrije Braziliaan is niet bepaald een kostenpost voor de Catalaanse grootmacht. Naar verluidt gaat de rechtsback het symbolische bedrag van één euro per week verdienen. Zijn afkoopclausule is overigens van een heel andere orde.

'Barça plakt mega-afkoopsom op Alves, die vrijwel gratis speelt'

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Volgens onder meer The Sun en enkele Spaanse media heeft Dani Alves met zijn terugkeer vooral de club willen helpen. Gezien de financiële situatie was er weinig geld om de Braziliaan terug te halen, maar aangezien hij transfervrij is en slechts een symbolisch salaris hoefde te hebben, kwam de overeenkomst toch in kannen en kruiken.

Hoewel Alves inmiddels 38 jaar is en tot het einde van het seizoen heeft getekend, heeft de club wel een afkoomclausule van honderd miljoen euro geplakt op de Braziliaan, zo weet RAC1. Ook dat lijkt meer een symbolisch bedrag, aangezien hij in de winterstop pas ingeschreven kan worden en dan niet meteen weer zal vertrekken bij FC Barcelona.

Lees ookAlves: "Ik ben op mijn best als mensen aan me twijfelen"

Alves, die in het verleden jarenlang succesvol samenspeelde met Xavi, geeft de nieuwe coach van FC Barcelona meer opties. Met Sergino Dest, Sergi Roberto en Óscar Mingueza heeft Xavi als rechtsbacks weliswaar voldoende opties, maar de coach beschikt niet over een échte rechtsbuiten. Op die plek zou de Braziliaan ook uitstekend uit de voeten kunnen.

  • Topclub Adv

    Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

    Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

  • Reacties

    LaLiga

    gerelateerd