Berghuis verrast door ontvangst bij Ajax: "Had ik niet verwacht"

18 november 2021, 11:28   Bijgewerkt: 18 november 2021, 11:33

Steven Berghuis (29) maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar Ajax. Een zéér gevoelige transfer, maar de rechtsbuiten annex aanvallende middenvelder stelt dat hij ontzettend goed opgevangen is in de Johan Cruijff Arena. Na een klein half jaar heeft hij het wel enorm naar zijn zin bij zijn nieuwe club. 

"Natuurlijk was het spannend hoe mijn overstap zou uitpakken, maar de goede ontvangst gaf me een steuntje in de rug en maakte de dingen gemakkelijker voor me", legde de aanvaller uit tegenover Ajax Life over zijn overgang. "Natuurlijk moest ik de supporters overtuigen en nu nog steeds. Dat het zo positief uitpakt, had ik niet verwacht."

Ook voetbaltechnisch haalt Berghuis voldoening aan zijn overgang. "Voetbal is overal anders. Het ligt er aan wat voor trainer je hebt. Wat vraagt hij van je en op welke positie speel je?", legt de kersverse rechtsbuiten uit. "Daarom vind ik deze fase leuk, omdat ik op een andere positie speel, waar ik nieuwe dingen leer. Ik heb geen zijlijn achter me en moet me anders oriënteren."

Lees ookBerghuis geniet op 'nieuwe' positie: "Kwaliteiten komen tot uiting"

Berghuis speelde dit seizoen zestien officiële wedstrijden, waarin hij vijfmaal scoorde en zeven assists gaf. Ook is hij een vaste waarde onder Louis van Gaal bij het Nederlands elftal, dan wel als rechtsbuiten. In het team van Erik ten Hag staat hij normaliter op het middenveld achter spits Sébastien Haller. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen