FC Twente moet opnieuw op zoek: Brüggenwirth razendsnel weg

18 november 2021, 12:27

FC Twente moet alweer op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. De Tukkers hebben afscheid genomen van Jan Willem Brüggenwirth, die pas afgelopen zomer de opvolger was van Paul van der Kraan. Ook hij was pas twee jaar in dienst in de Grolsch Veste, waar men nu na vier maanden dus al op zoek moet naar een vervanger.

"We zijn samen tot conclusie gekomen om een punt te zetten achter de samenwerking. Bij de ambities van FC Twente passen andere specialisten", laat Brüggenwirth zich uit in een korte reactie. Volgens Dennis Schipper, voorzitter van de Raad van Commissarissen, was er geen juiste match tussen beide partijen. "Daarom hebben we van weerskanten de beslissing genomen niet met elkaar door te gaan."

FC Twente moet opnieuw op zoek naar een algemeen directeur om de club verder te helpen. Brüggenwirth had een jarenlang verleden in de reclamewereld, maar had geen voetbalervaring. 'Vanaf dag één liep de geboren Brabander aan tegen het feit dat hij geen enkele affiniteit had met voetbal en het leiden van een grote club. Brüggenwirth is per direct weg bij de club. FC Twente wil bij de zoektocht naar een opvolger niet overhaast te werk gaan', schrijft TC/Tubantia over de situatie bij FC Twente.

Lees ookBrüggenwirth volgt Van der Kraan op als directeur Twente

Op het moment dat Van der Kraan instapte bij FC Twente, was het ook niet bepaald een makkelijke situatie bij FC Twente. Destijds zat er met Edward van der Veen een interim-bestuurder, die de taken van Erik Velderman had overgenomen. Vooralsnog is het een gevoelige functie gebleken in Enschede. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen