Marca: Sevilla helemaal niet van plan Luuk de Jong terug te halen

18 november 2021, 17:02

Luuk de Jong zorgde afgelopen zomer voor een daverende verrassing door Sevilla op huurbasis in te ruilen voor FC Barcelona, dat toen nog onder leiding stond van trainer Ronald Koeman.

Na diens ontslag en de komst van Xavi Hernandez als nieuwe eindverantwoordelijke in Camp Nou, werd er gesuggereerd dat de toekomst van de spits bij FC Barcelona verkeken was. En dat Sevilla daarom van plan zou zijn De Jong terug te halen. Maar volgens Marca is daar niets van waar.

De Europa League-recordhouder zou namelijk zinspelen op een 'totaal ander type spits' die beter bij de speelstijl van de club past. Volgens de Spaanse krant lijkt De Jong in de ogen van Sevilla-directeur Monchi te veel op de andere spitsen in de selectie, Rafa Mir en Youssef En-Nesyri. Eerder liet José Castro, voorzitter van Sevilla, al doorschemeren dat een terugkeer van De Jong in de winterstop geen optie is. "Op dit moment denken we niet aan een terugkeer van hem", sprak hij desgevraagd.

Lees ook: Voorzitter Sevilla maakt korte metten met Luuk de Jong-gerucht

Sevilla lijkt De Jong komende zomer definitief van de hand te willen doen. De oud-speler van onder andere Newcastle United en Borussia Mönchengladbach heeft bij de club met wie hij de Europa League won in 2020 nog een contract tot de zomer van 2023.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen