NEC
1 – 4
Feyenoord
PSV
0 – 0
Ajax

Elia wees diverse Eredivisie-clubs af: "Het was ADO of stoppen"

18 november 2021 – Eljero Elia heeft zijn voetbalpensioen nog even uitgesteld. De 34-jarige aanvaller keerde donderdag terug op het oude nest, bij ADO Den Haag.

Elia wees diverse Eredivisie-clubs af: "Het was ADO of stoppen"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Ik heb echt voor mijn gezin gekozen", gaat Elia bij betaalzender ESPN dieper in op zijn keuze voor de club uit de Hofstad. "De kinderen zijn nu lekker dicht bij huis, hoeven geen nieuwe vriendjes meer te maken. Ik kon ook naar clubs in de Eredivisie gaan, maar ik zei gelijk tegen mijn zaakwaarnemer dat dat niet hoefde. Voor mij was de enige optie om naar ADO te gaan. Het was ADO of stoppen met voetbal."

Elia zat na zijn vertrek bij FC Utrecht afgelopen zomer zonder club. In de Galgenwaard lukte het de voormalig speler van Juventus en Werder Bremen niet om het verschil te maken. "Het was gewoon een kutseizoen met ups en downs", blikt Elia terug. "Ik heb in bepaalde wedstrijden laten zien dat ik het nog wel in me heb. In andere wedstrijden kwam het er helemaal niet uit, maar ik heb het achter me gelaten. De mensen bij FC Utrecht weten hoe het zit en ik weet hoe het zit. Ik wens ze al het geluk van de wereld, maar ga nu zelf verder."

Lees ook: Geen voetbalpensioen voor Elia: rentree in Den Haag officieel

Elia kwam tussen 2004 en 2007 al tot 59 officiële duels voor ADO Den Haag, waar hij de twee jaar ervoor al in de jeugdopleiding rondliep. In zijn tijd in Den Haag was de voormalig Oranje-international goed voor zes doelpunten. Elia droeg in Nederland ook het shirt van FC Twente en Feyenoord om de schouders.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd