Elia wees diverse Eredivisie-clubs af: "Het was ADO of stoppen"

18 november 2021, 20:12   Bijgewerkt: 19 november 2021, 08:26

Eljero Elia heeft zijn voetbalpensioen nog even uitgesteld. De 34-jarige aanvaller keerde donderdag terug op het oude nest, bij ADO Den Haag.

"Ik heb echt voor mijn gezin gekozen", gaat Elia bij betaalzender ESPN dieper in op zijn keuze voor de club uit de Hofstad. "De kinderen zijn nu lekker dicht bij huis, hoeven geen nieuwe vriendjes meer te maken. Ik kon ook naar clubs in de Eredivisie gaan, maar ik zei gelijk tegen mijn zaakwaarnemer dat dat niet hoefde. Voor mij was de enige optie om naar ADO te gaan. Het was ADO of stoppen met voetbal."

Elia zat na zijn vertrek bij FC Utrecht afgelopen zomer zonder club. In de Galgenwaard lukte het de voormalig speler van Juventus en Werder Bremen niet om het verschil te maken. "Het was gewoon een kutseizoen met ups en downs", blikt Elia terug. "Ik heb in bepaalde wedstrijden laten zien dat ik het nog wel in me heb. In andere wedstrijden kwam het er helemaal niet uit, maar ik heb het achter me gelaten. De mensen bij FC Utrecht weten hoe het zit en ik weet hoe het zit. Ik wens ze al het geluk van de wereld, maar ga nu zelf verder."

Lees ook: Geen voetbalpensioen voor Elia: rentree in Den Haag officieel

Elia kwam tussen 2004 en 2007 al tot 59 officiële duels voor ADO Den Haag, waar hij de twee jaar ervoor al in de jeugdopleiding rondliep. In zijn tijd in Den Haag was de voormalig Oranje-international goed voor zes doelpunten. Elia droeg in Nederland ook het shirt van FC Twente en Feyenoord om de schouders.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen