RKC maakt strijdplan tegen Ajax: "Ik denk altijd in kansen"

19 november 2021, 09:04

Joseph Oosting ziet de wedstrijd tegen Ajax als 'een mooie uitdaging om het maximale eruit te halen'. De trainer van RKC Waalwijk heeft het strijdplan voor komende zondag bijna klaar.

Ter voorbereiding op de komende wedstrijd zijn in Waalwijk de beelden van drie recente wedstrijden van Ajax bekeken. Heracles Almelo en Go Ahead Eagles (beide 0-0) deden onlangs wat RKC ook hoopt te doen: stunten tegen de landskampioen. De uitwedstrijd van Ajax tegen Borussia Dortmund heeft ook studiemateriaal opgeleverd.

Sander Duits (assistent-trainer) en Nyo Sulsters (video-analist) hebben voorwerk gedaan door clips uit de wedstrijden te halen. "Daar komt een raamwerk uit over de spelopvatting van Ajax. Daarna gaan we het er met de staf over hebben waar we Ajax pijn kunnen doen. Waar liggen onze kansen en waar de bedreigingen? We kijken daarbij zeker ook naar onszelf, naar de manier waarop wij graag willen voetballen", vertelt Oosting in het Brabants Dagblad.

"Ik pik er wat dingen uit, zowel in de opbouw, positiespel aanvallend en verdedigend, stilstaande situaties, enzovoorts. Helemaal uitgemeten. Dan bepalen we met wie we dat gaan doen. Daar zijn we redelijk over uit, op twee posities na in mijn elftal", vervolgt Oosting in aanloop naar de wedstrijd die zondag vanaf 16.45 uur in het Mandemakers Stadion wordt gespeeld.

Het stadion van RKC zal in wat misschien wel de wedstrijd van het jaar is leeg blijven. "We zullen ermee moeten dealen. Voetbal is een spel dat gemaakt is als entertainment voor de mensen. De mensen zijn er niet. We hebben te maken met een pandemie hè. Het vergt van een ieder flexibiliteit.We proberen het er met de groep niet te veel over te hebben dat er geen publiek is. We houden het bij waar we wél invloed op hebben en dat is de manier van voetballen. We worden langs een meetlat gelegd. Dat geldt voor spelers individueel, als team, maar ook als staf. Hoe hebben we het er vanaf gebracht tegen de beste ploeg van Nederland? Een mooie uitdaging om het maximale eruit te halen. Ik denk altijd in kansen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen