Transferstunt Fortuna Sittard: "Normaal gesproken niet haalbaar"

19 november 2021, 10:21

Fortuna Sittard heeft de selectie van een kwaliteitsimpuls voorzien. De Limburgers maken vrijdagmorgen via de officiële kanalen bekend dat Andreas Samaris (32) tot het einde van het seizoen is vastgelegd. Omdat de Griekse middenvelder sinds zijn vertrek bij Benfica zonder club zat, kan hij buiten de transferperiode worden aangetrokken.

Met Samaris legt Fortuna een aansprekende naam vast. De routinier brengt een karrevracht aan ervaring met zich mee. Samaris zette bij Panionios zijn eerste stappen in het profvoetbal en werd in 2013 aangetrokken door Olympiakos. Een jaar later werd de middenvelder opgepikt door Benfica, waar hij liefst zeven jaar speelde.

Bij Benfica was hij in de eerste seizoenen een vaste waarde, maar de afgelopen jaren kwam hij steeds minder aan spelen toe. Hij kwam tot 132 wedstrijden in de Portugese competitie en deed ook de nodige Europese ervaring op. In de Champions League staat zijn teller op 26 optredens, waarvan hij het gros voor Benfica speelde. "Ik kijk enorm uit naar dit nieuwe avontuur. Ik ben nu een paar dagen in Nederland en het bevalt me goed. Na een prachtige periode in Portugal kijk ik enorm uit naar dit avontuur nieuwe avontuur en zal er alles aan doen om belangrijk te zijn voor het team", reageert Samaris.

"We halen met Andreas enorm veel kwaliteit in huis, normaal gesproken is een speler van zijn kaliber niet haalbaar voor ons. Hij heeft de afgelopen dagen een uitstekende indruk op ons gemaakt. Als speler, maar ook zeker als mens. Hij is een op-en-top prof en ondanks zijn mooie carri?re nog steeds enorm hongerig. Ondanks dat onze focus ligt bij het aantrekken van aanvallende versterkingen is dit een type die we nog niet hadden. Gelukkig komt hij voor het sportieve en niet het financi?le plaatje. Hopelijk is hij snel wedstrijdfit", aldus technisch manager Sjoerd Ars.

In Sittard moet Samaris een steentje bijdragen in de strijd tegen degradatie. Na elf wedstrijden bezet Fortuna de zeventiende plaats in de Eredivisie. Wel heeft de club een duel minder gespeeld dan de meeste andere clubs. Komende zaterdag staat in Almelo het duel met concurrent Heracles op het programma.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen