Oostenrijk gaat niet-gevaccineerden weigeren in stadions

19 november 2021, 12:35

In navolging van Nederland heeft ook Oostenrijk besloten voorlopig geen supporters welkom te heten in de voetbalstadions. Vanwege de rap stijgende coronacijfers en ziekenhuisopnames voelt de Oostenrijkse regering zich genoodzaakt in te grijpen. Daarmee keert ook dat land terug in de tijd.

Na een seizoen lang lege stadions keerden dit seizoen ook in Oostenrijk de fans terug op de tribunes, maar de regering heeft nu nieuwe maatregelen afgekondigd. "We gaan dezelfde regels als tijdens de vorige lockdown hanteren", vertelde bondskanselier Alexander Schallenberg op een persconferentie. Door zijn besluit zijn er minimaal twintig dagen geen fans welkom.

Bovendien voert de regering na dat moment de veelbesproken 2G-maatregel door. Alleen gevaccineerden of personen die het virus hebben doorstaan zijn in dat geval welkom op plekken zoals voetbalstadions. Niet-gevaccineerde mensen worden uitgesloten. Iemand die dus geen prik heeft gehaald tegen corona, mag het stadion niet meer bezoeken.

Nederland was vorige week het eerste land dat besloot de stadions weer dicht te gooien. In alle andere Europese topcompetities zijn supporters nog wél welkom. Toch is het niet uitgesloten dat ook daar de duels binnenkort weer achter gesloten deuren worden afgewerkt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen