Twente doet het niet rustig aan en voegt Cerny direct bij selectie

19 november 2021 – Ruim tien maanden nadat Václav Cerny een zware knieblessure opliep, is de Tsjech teruggekeerd in de wedstrijdselectie van FC Twente. Twente speelt zaterdagavond op bezoek bij Sparta Rotterdam en dus kan Cerny nu al zijn rentree maken. Pas een maand geleden stond de buitenspeler weer voor het eerst op het trainingsveld, toen slechts om wat loopoefeningen te doen.

Twente doet het niet rustig aan en voegt Cerny direct bij selectie

Cerny werd na een mislukte periode bij FC Utrecht verhuurd aan FC Twente, waar hij zichzelf opnieuw uitvond en in de zomer werd hij definitief overgenomen. In achttien wedstrijden was hij goed voor zes doelpunten en zes assists. In januari van dit jaar maakte hij zijn opwachting tegen zijn oude ploeg Ajax, maar al na acht minuten stortte zijn wereld in. Later bleek zijn vermoeden bevestigd te worden door de MRI-scan: wederom een kruisbandblessure.

Een lange revalidatieperiode volgde en in oktober mocht hij voor het eerst pas weer echt het veld op om een paar weken later weer volledig mee te trainen met de selectie. Een week geleden maakte hij in een oefenwedstrijd tegen Waasland-Beveren zijn eerste wedstrijdminuten. Zonder bijster lang weer volledig meegetraind te hebben, durft Ron Jans het aan om hem weer op te nemen in de wedstrijdselectie tegen Sparta.

Lees ook: Cerny zet punt achter zware tijd: "Mooiste moet nog komen"

FC Twente draait ondanks het gemis van Cerny dit seizoen uitstekend. Het bezet momenteel de zesde plaats in de competitie en won voor de interlandperiode de derby van Heracles Almelo. Het heeft nu evenveel punten verzameld als promovendi NEC en Cambuur en staat ook in punten gelijk met Willem II. Daarom zal het ook tegen nummer zestien Sparta met drie punten naar huis moeten om de zesde plek te behouden.

Eredivisie

gerelateerd