Van de Ven binnen 85 dagen van KKD naar Bundesliga-basis

19 november 2021, 14:21   Bijgewerkt: 19 november 2021, 14:28

Micky van de Ven gaat komend weekend hoogstwaarschijnlijk zijn basisdebuut maken in de hoofdmacht van VfL Wolfsburg. De twintigjarige centrumverdediger maakte onlangs zijn debuut in de Bundesliga, maar gaat komend weekend tegen Arminia Bielefeld waarschijnlijk starten. Dat heeft te maken met de blessuregolf die Wolfsburg

Van de Ven maakte vlak voor de interlandbreak zijn debuut namens Wolfsburg. De verdediger kwam een halfuur voor tijd binnen de lijnen en hielp zijn ploeg de 1-0 voorsprong over de streep te trekken. Na afloop van de wedstrijd kreeg de Nederlander veel complimenten. Van de Ven werd gezien voor een toekomstinvestering, maar is dit weekend al nodig.

Zijn concurrent Sebastiaan Bornauw is namelijk niet fit genoeg voor de ontmoeting met het slecht gestarte Arminia Bielefeld. "Ik ben erg tevreden over zijn debuut", blikte coach Florian Kohrfeldt terug op de persconferentie. "Hij brengt ons team enorm veel op zijn positie. Ik zou zeker weten vertrouwen in hem hebben als hij in de basis moet starten."

Van de Ven maakte afgelopen week al zijn debuut bij Jong Oranje. De verdediger verkaste afgelopen zomer op de slotdag van de transfermarkt van FC Volendam naar Wolfsburg, dat een recordbedrag aan Volendam betaalde. Ook Feyenoord had interesse in de diensten van de linkspoot, maar greep uiteindelijk naast zijn begeerde handtekening. 82 dagen na zijn transfer gaat Van de Ven daarom dit weekend waarschijnlijk debuteren in de Bundesliga-basis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen