Alves onder indruk van Dest: "Kan een van de besten worden"

19 november 2021 – Deze week werd Dani Alves door FC Barcelona teruggehaald naar Camp Nou. De ervaren back moet daar in eerste instantie de concurrentie aangaan met Sergino Dest en Sergi Roberto, maar is bovenal gehaald om hen wat bij te brengen. Via de clubkanalen heeft Alves laten weten enorm onder de indruk te zijn van Dest, die volgens hem een van de beste spelers van de wereld kan worden.

Alves onder indruk van Dest: "Kan een van de besten worden"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

De 38-jarige Braziliaan geeft op de persconferentie aan zijn rol te begrijpen. "Ik zal ervoor zorgen dat ik hem zo goed mogelijk ga helpen. Ik vind Dest nu al een geweldige speler. Hij heeft echt talent genoeg om een van de beste spelers van de wereld te worden. Ik ga hem proberen de juiste mentaliteit bij te brengen, maar zal hem ook helpen bij het leren van de cultuur van de club."

"Dat zal nodig zijn om de stijl van FC Barcelona perfect te leren begrijpen." Daarnaast zullen beide spelers de concurrentiestrijd moeten aangaan op de rechtsbackpositie. Alves speelde eerder al bijna vierhonderd duels voor Barcelona, waarin hij vooral bekendstond om zijn enorme drive en zijn aanvallend ingestelde denkwijze.

Lees ook'Barça plakt mega-afkoopsom op Alves, die vrijwel gratis speelt'

Alves is door Xavi binnengehaald, nadat het contract van de Braziliaan bij Sao Paulo in september werd ontbonden. De back bood zichzelf aan bij zijn oude club en gaf aan voor het minimum salaris te willen spelen. Barcelona staat momenteel op de negende plaats in de Spaanse competitie.

Reacties

LaLiga

gerelateerd