Wormuth reageert op situatie Vloet: "Heel beklemmend"

19 november 2021 – Bij Heracles Almelo ligt de focus in aanloop naar dit weekend niet op het voetbal. De ploeg bereidt zich voor op de hervatting van de competitie tegen Fortuna Sittard, maar de betrokkenheid van speler Rai Vloet bij een dodelijk verkeersongeval heeft er stevig ingehakt. Zo ook bij trainer Frank Wormuth.

Wormuth reageert op situatie Vloet: "Heel beklemmend"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Het zit ons hoog. Bij mij komen de beelden van mijn drie overleden ongeboren kinderen boven. Een kind verliezen is het verschrikkelijkste in het leven", vertelde Wormuth vrijdagmiddag openhartig aan Tubantia. "Aan de andere kant zie ik een mens dat met deze situatie moet leven", doelde hij op Vloet zelf. "Ik heb nog geen contact gehad met Rai, dat gaat via Tim Gilissen (technisch directeur, red.). Het is heel beklemmend allemaal. Dit is geen mooie week."

Lees ook: Advocaat Vloet reageert op ontkenning dat vriend achter stuur zat

"We zijn er als werkgever ook om Vloet te helpen", vertelde Gilissen, die Vloet dus wel gesproken heeft. "Dit gaat niemand in de koude kleren zitten. Het is een gebeurtenis met veel impact en hij heeft tijd nodig om dat te verwerken. Dat is het enige waar wij als club wat aan kunnen doen. Zijn fysieke en mentale herstel gaan tijd kosten, maar hoelang weten we niet. We gaan er geen tijdspanne aan hangen."

Sowieso is het nog de vraag hoe de toekomst van Vloet bij Heracles eruit zal zien. De club zelf gaf in ieder geval aan het politieonderzoek af te wachten. "Er zijn zoveel variabelen. Soms komen er gedachten op, maar het kan zoveel kanten op gaan, dat het geen zin heeft om het te bedenken", aldus Gilissen. 

Al met al moeten de overige spelers zich dus onder lastige omstandigheden voorbereiden op de hervatting van de Eredivisie. "We hebben hen apart gevraagd of ze kunnen spelen", vertelde Wormuth. "Ze hebben allemaal ja gezegd. We hebben ze ook aangeboden om met een psycholoog te praten. Vaak laten ze liever niet hun 'zwakte' of emoties zien bij de trainers."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd