Klopp duidelijk over interlandbreaks; De Bruyne mist CL-kraker

19 november 2021 – Jurgen Klopp heeft zich vrijdagmiddag fel uitgesproken tegen de interlandperiodes tijdens de competitie. Dat deed hij tijdens zijn persconferentie, waar hij de vraag kreeg of de onderbreking welkom was na de 3-2 nederlaag bij West Ham United. Het antwoord daarop liet zich raden. 

Klopp duidelijk over interlandbreaks; De Bruyne mist CL-kraker

"Nee. Ik haat interlandbreaks", zei Klopp zonder aarzelen. "Ik had graag de week erna weer gespeeld. Het heeft ons wat blessures betreft ook niet geholpen. Tijdens de interlandperiode hebben ze ook voluit getraind. De bondscoaches hebben hun eigen doelen en vragen fysiek veel van ze. Ik hou er niet van. Ons heeft het niet geholpen."

De Bruyne
Ook voor Manchester City-sterspeler Kevin de Bruyne heeft het niet geholpen. De Belg testte bij terugkeer in Manchester namelijk positief op corona en moet daarom in quarantaine. Hij mist daarmee aankomend weekend de Premier League-wedstrijd tegen Everton en vier dagen later ook de kraker in de Champions League tegen Paris Saint-Germain.

Trainer Pep Guardiola bevestigde het nieuws tijdens zijn persconferentie. "Laten we hopen dat de symptomen meevallen", zei hij. "We maken ons geen zorgen over de wedstrijden die hij zal missen. De persoon staat in deze voorop. We moeten hem steunen en hopen dat het goed met hem gaat terwijl hij in quarantaine zit."

Premier League

gerelateerd