Guardiola enthousiast over nieuwe uitdaging Van Bronckhorst

19 november 2021, 20:13   Bijgewerkt: 19 november 2021, 20:25

Het nieuws dat Giovanni van Bronckhorst de nieuwe hoofdtrainer van Rangers FC is, heeft ook Pep Guardiola bereikt. De trainer van Manchester City is een oude bekende van de Nederlander en ging zelfs tijdens zijn persconferentie kort in op diens aanstelling in Glasgow.

Guardiola noemde de nieuwe uitdaging van Van Bronckhorst 'een groot compliment'. "Rangers is een van de grootste clubs van Schotland", legde hij uit. "Dit is een enorme kans voor Van Bronckhorst." De trainer werd donderdag officieel aangesteld als nieuwe trainer van de Schotse grootmacht, waar hij de naar Aston Villa vertrokken Steven Gerrard opvolgt. 

Lees ook: Officieel: Van Bronckhorst volgt Gerrard op bij oude liefde Rangers

Lees ook: Van Bronckhorst neemt Makaay mee als assistent naar Rangers

Van Bronckhorst en Guardiola zijn oude bekenden van elkaar. "We hebben nog steeds contact. Hij is hier een periode geweest", doelde Guardiola op de periode dat Van Bronckhorst meeliep bij de City Football Group. Overigens was dat niet hun eerste ontmoeting: de twee stonden in 2017 met Feyenoord en City tegenover elkaar in de Champions League. "Hij is een geweldige man. Ik wens hem het allerbeste."

Rangers FC wordt de derde club uit de nog prille trainersloopbaan van Van Bronckhorst. Als assistent-trainer bij Feyenoord stroomde hij in 2015 door naar de functie van hoofdtrainer, die hij vier jaar zou bekleden. In 2020 was hij een jaar lang werkzaam in China, waarna hij sinds afgelopen winter zonder club zat. 

Lees ook: Lovende woorden van Jones voor Van Bronckhorst

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen