Twee KKD-duels gestaakt: "Leren jullie het nou nooit?"

19 november 2021, 20:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In geen enkel stadion zijn dit weekend supporters welkom, maar niet iedereen had daar boodschap aan. Zowel FC Den Bosch - TOP Oss als Telstar - ADO Den Haag moest na misdragingen van supporters worden gestaakt. 

Bij de Brabantse derby tussen Den Bosch en TOP Oss gebeurde dat nadat een kleine groep supporters stadion De Vliert was binnengedrongen. De groep kwam het stadion binnen en stak achter het doel vuurwerk af. Het Brabants Dagblad merkte daarbij op dat het nieuwe scorebord in het stadion van Den Bosch daarbij beschadigd was. De krant citeerde een woedende stadionspeaker: "Ga meteen het stadion uit. Je benadeelt je eigen club. Leren jullie het nou nooit?"

Niet veel later verscheen vanuit Velsen-Zuid een soortgelijk bericht. Daar werd de wedstrijd tussen Telstar en ADO Den Haag eveneens stilgelegd, nadat er vuurwerk op het veld was beland. De kleuren ervan, groen en geel, maakten duidelijk dat de daders bij de uitclub gezocht moeten worden.

De ongeregeldheden vonden plaats op dezelfde dag dat het kabinet nieuwe maatregelen aankondigde om voetbalgeweld in en rond stadions tegen te gaan. Deze plannen zijn bedoeld om de daders makkelijker te kunnen identificeren en strengere straffen op te leggen en om stadionverboden beter te kunnen handhaven. 

Lees ook: Maatregelen tegen voetbalgeweld: 'slimme' camera's en app

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen