Nieuw tijdperk Newcastle kent valse start door coronabesmetting

19 november 2021, 21:17

Eddie Howe had zich zijn debuut als trainer van Newcastle United ongetwijfeld heel anders voorgesteld. Zijn nieuwe ploeg neemt het zaterdagmiddag in eigen huis op tegen Brentford, maar Howe zelf moet vanuit huis toekijken. Daags voor de wedstrijd werd een coronabesmetting bij hem vastgesteld. 

Dat meldde de club vrijdagavond zelf op de eigen website. De positieve uitslag kwam eerder die dag tijdens de gebruikelijke testronde naar boven. Howe zal daarom in thuisquarantaine gaan en dus zijn eerste wedstrijd als trainer van Newcastle moeten missen. Assistenten Jason Tindall en Graeme Jones zullen zijn taken tijdens het duel overnemen. 

"Ik ben erg teleurgesteld dat ik niet bij jullie kan zijn, maar het is enorm belangrijk dat ik de richtlijnen volg en in zelfisolatie ga", sprak Howe op de website de supporters toe. "Ik wil iedereen ervan verzekeren dat het goed met me gaat en hoewel dit nieuws niet leuk was, het onze voorbereidingen op een lastige wedstrijd niet in de war heeft geschopt. Ik zal constant in contact blijven met de staf en spelers, morgen en in de rest van de week, en ik weet zeker dat zij op en buiten het veld alles zullen blijven geven."

Anderhalve week geleden werd definitief dat Howe de trainer was met wie Newcastle het nieuwe tijdperk in wilde gaan. Na de recente overname is de club namelijk plots een van de rijkste clubs ter wereld, en daarbij zocht het een trainer die bij de nieuwe ambities past. Op het veld laten verbeteringen overigens nog even op zich wachten. Newcastle won als enige Premier League-club nog geen enkele wedstrijd en is momenteel de nummer negentien op de ranglijst. 

Lees ook: Hyperambitieus Newcastle maakt einde aan trainerssoap

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen