Volendam verliest koppositie aan Excelsior op krankzinnige avond

19 november 2021, 22:04

De Keuken Kampioen Divisie kent met Excelsior een nieuwe koploper. De Kralingers profiteerden van het puntverlies van FC Volendam, dat er in een krankzinning duel op de valreep een 4-4 gelijkspel uit wist te slepen tegen Jong Ajax. Zelf boekte Excelsior een eenvoudige 1-5 overwinning op Helmond Sport, waarbij topscorer Thijs Dallinga maar weer eens goed was voor een hattrick.

Jong Ajax - FC Volendam 4-4

Als koploper ging FC Volendam op bezoek bij Jong Ajax. Gezien de ranglijst was het het meest aantrekkelijke affiche van de vrijdagavond en dat was op het veld al snel terug te zien. Een geweldig binnengeschoten vrije trap van Max de Waal in de zevende minuut was het startschot voor een enorm vermakelijke beginfase. Tussen minuut dertien en negentien vielen namelijk nog eens vier (!) doelpunten. Deze waren eerlijk verdeeld: Youri Regeer en Christian Rasmussen scoorden namens Jong Ajax en Gaetano Oristanio en Robert Mühren deden dat namens Volendam.

De storm leek daarna even te gaan liggen, maar ook dat was van korte duur. In de dertigste minuut mocht Kenneth Taylor aanleggen voor een strafschop, waarbij hij niet faalde. Na zijn 4-2 bleef het wat doelpunten betreft wél lang stil op De Toekomst. Tot invaller Martijn Kaars in de 88e minuut toch nog voor de aansluitingstreffer tekende. De vraag was of er nog tijd was voor een gelijkmaker en het antwoord bleek verrassend genoeg ja. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd was het Denso Kasius die een toch al krankzinnig duel ook nog van een spectaculair einde voorzag. Volendam redde een punt, maar raakte wél de koppositie kwijt.

Helmond Sport - Excelsior 1-5

Daarvan profiteren leek geen probleem te hoeven zijn voor Excelsior. Waar Volendam met Jong Ajax een subtopper trof, gingen de Kralingers op bezoek bij laagvlieger Helmond Sport. Dat duel verliep voor de nummer twee van de competitie zo voorspoedig als verwacht mocht worden. Al na vijf minuten kon Siebe Horemans uit een vrije trap de score openen en na iets meer dan een kwartier was het Reuven Niemeijer die de Rotterdamse voorsprong verdubbelde.

Wie op dat moment nog ontbrak op het scoreformulier was revelatie Thijs Dallinga. De 21-jarige topscorer greep de tweede helft echter aan om dat recht te zetten. Na een kwartier voetballen in de tweede helft was hij goed voor twee treffers kort achter elkaar en in de 82e minuut maakte hij met competitiegoal nummer twintig (in slechts zestien duels) zijn hattrick compleet. De treffer die Jellert van Landschoot namens Helmond had binnengeschoten, maakte voor het resultaat niets meer uit: Excelsior won met 1-5 en is de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie.

FC Dordrecht - De Graafschap 0-4

De top drie wordt gecompleteerd door De Graafschap, dat eveneens profiteerde van het puntverlies van Volendam. Hekkensluiter FC Dordrecht wist de titelkandidaat lang af te stoppen, maar na 53 minuten bleken de bezoekers toch een maatje te groot. Jasper van Heertum wist de ban te breken, waarna Joey Konings en Philp Brittijn de score in korte tijd verder konden uitbreiden. Ook Danzell Gravenberch was in de slotfase nog trefzeker en bepaalde daarmee de eindstand op 0-4. Zo doet De Graafschap nog volop mee, met slechts twee punten minder dan de nieuwe koploper.