Verdediger FC Twente viel acht kilo af in twee weken door corona

20 november 2021 – Mees Hilgers moest flink aan de bak om zich terug te knokken bij FC Twente. De jonge verdediger werd vorig seizoen besmet het coronavirus en het herstel daarvan duurde voor hem langer dan verwacht.

Verdediger FC Twente viel acht kilo af in twee weken door corona

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Ik ben in twee weken tijd 8 kilo afgevallen", vertelt Hilgers aan de lokale krant Tubantia over de gevolgen nadat hij in aanraking was gekomen met het virus. "Pas vier maanden later zat ik weer op mijn normale conditionele niveau en ik heb pas sinds twee maanden mijn reuk en smaak terug."

Hilgers beleefde dit seizoen zijn doorbraak in het eerste elftal van de club uit Enschede. Onder Ron Jans greep de twintigjarige Amersfoorter zijn kans. Een kans die hij onder de vorige trainer Gonzalo García niet kreeg. "Ik was ervan overtuigd dat ik het aan zou kunnen, maar ja: je moet geduld hebben. Onder de vorige trainer mochten we als jonge jongens mee op trainingskamp naar Spanje. Na afloop kregen we geen feedback of evaluatie. Dat vond ik vrij bizar en dat geeft wel aan dat je niet alles zelf in de hand hebt."

Lees ook: Jans en Vink zien 'Timber-achtige' speler uitblinken bij FC Twente

Bij Jans is dat anders, stelt Hilgers. "Bij de huidige staf was het gevoel voor de jonge jongens vanaf de eerste dag heel anders. Er werd met je gesproken, je kreeg aandacht en feedback. Wat het allemaal wat makkelijker heeft gemaakt, is dat de jongens waarmee ik de hele jeugd heb samengespeeld, tegelijk bij het eerste kwamen. Je voelt je dan toch wat meer op je gemak."

Eredivisie

gerelateerd