Okoye niet bang voor degradatie: "Vanaf nu Watford-supporter"

20 november 2021 – Maduka Okoye houdt vanaf nu de degradatiestrijd in zowel de Eredivisie als de Premier League in de gaten. De Nigeriaanse doelman is met Sparta Rotterdam de nummer zestien van Nederland, terwijl zijn nieuwe werkgever Watford FC zeventiende staat in Engeland.

Okoye niet bang voor degradatie: "Vanaf nu Watford-supporter"

Okoye vertrekt na dit seizoen voor liefst zeven miljoen euro naar Watford. Zijn nieuwe club heeft het echter lastig in de Premier League en strijdt tegen degradatie, al verwacht de sluitpost dat Watford niet degradeert. "Ik ben daar niet bang voor", aldus Okoye in gesprek met de NOS. "Deze ploeg heeft heel veel kwaliteit. Maar het is natuurlijk wel de Premier League, de beste competitie van de wereld. Ik ben vanaf nu groot Watford-supporter en hoop dat ze in de Premier League blijven."

De 22-jarige doelman heeft een aantal hectische weken achter de rug. "Er is heel veel gebeurd. Eerst een mooie overwinning op Willem II en daarna een contract getekend in Londen bij Watford. En nu kom ik net terug van de interlands met Nigeria, waar we ons hebben geplaatst voor de play-offs. Het gaat heel snel. Ik heb soms geen woorden om dit te beschrijven. Toen ik mijn contract tekende, geloofde ik het pas echt."

Okoye wil eerst echter goed afsluiten bij Sparta, dat de punten in de Eredivisie bijzonder goed kan gebruiken. De Rotterdammers zijn na twaalf wedstrijden met slechts tien punten terug te vinden op de zestiende plek. Vanavond (18.45 uur) staat een thuiswedstrijd tegen FC Twente op het programma. Watford komt vanmiddag (16.00 uur) ook in actie. De Engelsen trappen dan in eigen huis af tegen Manchester United.

Premier League

gerelateerd