Chelsea kent gemakkelijke middag in Leicester en blijft aan kop

20 november 2021, 15:21

Chelsea heeft zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan in de strijd om de titel in de Premier League. De ploeg van manager Thomas Tuchel won de op papier lastige uitwedstrijd bij Leicester City met 0-3. Het teleurstellende Leicester blijft in de middenmoot bungelen.

Tuchel moest het in het King Power Stadium stellen zonder de geblesseerde Romelu Lukaku. De doelpunten van de Belgische topspits bleken in de eerste helft echter niet nodig voor de bezoekers. Hakim Ziyech zag vanaf de reservebank hoe Antonio Rüdiger al na veertien minuten spelen de score opende. De verdediger knikte fraai binnen na een hoekschop van Ben Chillwell.

Leicester dacht daarna op gelijke hoogte te komen, maar een doelpunt van Ademola Lookman werd afgekeurd vanwege buitenspel. Chelsea sloeg vervolgens hard toe en verdubbelde halverwege het eerste bedrijf de voorsprong. N'Golo Kanté kreeg alle tijd, stak de gehele helft van Leicester over en krulde de bal met zijn linkerbeen achter de kansloze Kasper Schmeichel.

In de tweede helft voorkwam Schmeichel een treffer van Chillwell en mocht Ziyech na ruim een uur spelen zijn entree maken. De ex-Ajacied had weinig tijd nodig om zijn stempel te drukken. Hij had een handige pass in huis op Christian Pulisic, die van dichtbij de 0-3 binnen tikte. Chelsea blijft zo de trotse koploper, terwijl Leicester twaalfde staat in de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen