Villarreal speelt gelijk zonder Danjuma en blijft middenmoter

20 november 2021, 15:53

Villarreal heeft zonder de geblesseerde Arnaut Danjuma opnieuw punten verspeeld in La Liga. De manschappen van trainer Unai Emery leken lange tijd op weg naar een minimale overwinning bij Celta de Vigo. In de slotfase sleepte de thuisploeg echter alsnog een punt uit het vuur.

Danjuma kwam eerder deze week nog namens Oranje in actie tegen Montenegro en Noorwegen. Teruggekeerd in Spanje bleek hij niet fit genoeg om met zijn ploeggenoten af te reizen naar Celta de Vigo. Daar leek in de eerste helft overigens weinig aan de hand voor de gasten. Alberto Moreno hielp Villarreal halverwege het eerste bedrijf namelijk aan een 0-1 voorsprong.

Na de thee knokte Celta de Vigo zich in het eigen Estadio Balaídos terug in de wedstrijd. Zonder de afwezige ex-Feyenoorder Renato Tapia kwam de gastheer een kleine twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte. Brais Méndez bleek erg belangrijk voor zijn ploeg en werkte de 1-1 achter doelman Gerónimo Rulli. Daar bleef het bij in Galicië.

Door het gelijkspel blijft Villarreal teleurstellen in de competitie. De club, die dit seizoen nog actief is in de groepsfase van de Champions League, bezet de twaalfde plek met slechts zestien punten. Celta heeft drie punten minder en staat momenteel op de veertiende plek. Komende week brengen Manchester United (dinsdag) en FC Barcelona (zaterdag) een bezoekje aan Villarreal.