Sterk PSV in lege thuishaven comfortabel langs Vitesse

20 november 2021, 18:34   Bijgewerkt: 20 november 2021, 20:40

Zonder steun van de eigen supporters heeft PSV een simpele 2-0 zege op Vitesse geboekt. Het team uit Eindhoven was vooral in de eerste helft veel sterker, mede doordat de Arnhemmers totaal niet thuisgaven. De treffers kwamen van Ibrahim Sangaré en Armindo Bruma, beiden vonden op fraaie wijze het net. Vitesse probeerde het in de tweede helft nog wel en nam Joël Drommel onder vuur, maar die hield eindelijk weer eens de nul.

De omstandigheden waren bepaald niet ideaal voor PSV vanavond: de club uit Eindhoven was de eerste die een lege thuishaven betrad en bovendien kon trainer Roger Schmidt bij lange na niet zijn sterkste elf opstellen. Eran Zahavi keerde geblesseerd terug uit de interlandbreak en voegde zich zo in de overvolle ziekenboeg, waar onder meer Cody Gakpo, Noni Madueke, Ryan Thomas en Jordan Teze al zaten. Tot overmaat van ramp testte Philipp Max deze week positief. Schmidt had daardoor maar vijf wisselspelers op de bank, plus twee doelmannen.

Omdat PSV veel sterker was, kon je de vraag stellen of PSV zo goed was, of Vitesse zo slecht. Voor beiden viel wat te zeggen, want de Eindhovenaren legden uitstekend spel op de mat. Het resultaat daarvan was dat er in de rust een verdiende 2-0 stand op het scorebord stond. De eerste kwam op naam van Sangaré, die slordigheden bij Vitesse afstrafte door keurig raak te volleren in de lange hoek. De tweede van Bruma was ook heerlijk: de Portugees was het eindstation van een aanval via veel schijven en schoot net als Sangaré schitterend raak.

De fase van Vitesse met daarin de kansen werd in het resterende deel van de tweede helft niet herhaald. PSV overleefde het laatste half uur zonder kleerscheuren, stond alleen nog een schot van invaller Oussama Darfalou toe en voetbalde de wedstrijd rustig uit. De ploeg van Schmidt scoorde zelf ook niet meer, een treffer van Maximiliano Romero werd wegens buitenspel van Götze afgekeurd. PSV boekte wel gewoon de tiende overwinning van het seizoen en is voor minimaal een dag koploper van de Eredivisie. Ajax moet zondag winnen bij RKC Waalwijk om de eerste plek te heroveren.

Opstellingen en beoordelingen*:

PSV: Joël Drommel 7, Phillipp Mwene 6, André Ramalho 6, Olivier Boscagli 6, Mauro Júnior 6, Érick Gutiérrez 6, Ibrahim Sangaré 8, Mario Götze 7, Ritsu Doan 6.5 (90. Davy Pröpper -), Carlos Vinícius 6.5 (85. Maximiliano Romero -), Armindo Bruma 7 (74. Yorbe Vertessen -).

Vitesse: Markus Schubert 5, Eli Dasa 4.5 (80. Romaric Yapi -), Danilho Doekhi 5, Riechedly Bazoer 5.5 (80. Oussama Darfalou -), Jacob Rasmussen 4.5, Maximilian Wittek 5, Matus Bero 5, Sondre Tronstad 5, Nikolai Frederiksen 5 (46. Daan Huisman 5), Thomas Buitink 5 (46. Julian Von Moos 5), Loïs Openda 5.5.

Man of the Match: Ibrahim Sangaré

*spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen