Juventus pakt dankzij Bonucci broodnodige driepunter in Rome

20 november 2021, 20:00

In de Serie A heeft Juventus zaterdagavond drie belangrijke punten gepakt. De manschappen van trainer Massimiliano Allegri wonnen met 0-2 op bezoek bij directe concurrent Lazio. Beide doelpunten kwamen in het Stadio Olimpico op naam van Leonardo Bonucci.

Matthijs de Ligt begon na de interlandperiode met Oranje ook in de basis bij Juventus. In Rome wisten beide ploegen op voorhand al dat er eigenlijk gewonnen moest worden om de bovenste ploegen in de Serie A nog enigszins in zicht te houden. De bezoekers hadden die boodschap goed begrepen en kwamen halverwege de eerste helft op voorsprong in de hoofdstad.

Álvaro Morata werd in het strafschopgebied naar de grond gewerkt en na ingrijpen van de VAR werd de bal op de stip gelegd. De 34-jarige routinier Bonucci besloot dit klusje te klaren en hij schoor Juventus op voorsprong. Morata kreeg voor het rustsignaal nog de kans om de marge te verdubbelen, maar hij had zijn vizier niet op scherp staan.

Na de thee bleef het lange tijd spannend. Diep in de tweede helft kreeg Juve nogmaals een penalty na een overtreding van Pepe Reina. Opnieuw bleef Bonucci kalm en hij schoot zijn ploeg in veilige haven. Door deze uitslag staan Lazio (5e) en Juventus (6e) na dertien duels allebei op 21 punten. Het verschil met koploper SSC Napoli bedraagt al elf punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen