'Solskjær op de schopstoel: opvolger lijkt bekend'

20 november 2021, 23:29

Ole Gunnar Solskjær moet serieus rekening houden met een vertrek bij Manchester United. Na de pijnlijke nederlaag tegen Watford is de druk op de trainer nog verder opgelopen. Van de laatste dertien wedstrijden wist hij met zijn ploeg slechts vier te winnen. De gesprekken zouden intern al gaande zijn over zijn toekomst. Zelfs zijn mogelijke opvolger zou al besproken worden.

Fabrizio Romano weet dat er een serieuze tweedeling is binnen het bestuur van de club. Hoewel de Noor een clubicoon is, lijkt de maat voor een deel van de beleidsbepalers vol te zijn. Al het hele seizoen is de druk hoog op de trainer. Steeds kreeg hij weer de kans en de tijd, maar qua resultaten en voetbal heeft het niets opgeleverd. Daarom vindt een deel van het bestuur het tijd voor een ander. Of hij ook daadwerkelijk de laan wordt uitgestuurd is aan eigenaar Joel Glazer.

The Times weet dat de eigenaar ook niet tevreden is over de resultaten, vooral omdat er deze zomer weer fors geïnvesteerd is in de selectie. Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho en Raphaël Varane kwamen, maar de prestaties blijven nog altijd uit. Daarom wil de familie Glazer nu een nieuwe trainer vastleggen. Zinedine Zidane moet het stokje overnemen. De succescoach lijkt wel oren te hebben naar de klus in Manchester, maar niet halverwege het seizoen. Mogelijk wordt er dus een tussenoplossing gezocht, zodat de Fransman in de zomer komt.

Solskjær hoopt overigens dat hij mag blijven als eindverantwoordelijke. "Ik geloof altijd in mezelf. Ja, ik geloof dat we dit kunnen omdraaien. Ik voel mee met de fans. Ik voel hetzelfde als zij. We zijn beschaamd, zo mogen wij niet verliezen. We zitten nu in een slechte fase", aldus de trainer tegenover Goal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen