Liverpool deelt pijnlijke tik uit aan opgeleefd Arsenal

20 november 2021, 20:26   Bijgewerkt: 20 november 2021, 20:44

Liverpool kende zaterdagavond geen enkele moeite met Arsenal. De Londenaren verloren het uitduel op Anfield met duidelijke cijfers: 4-0. Dat terwijl de voorsprong bij rust nog minimaal was voor de thuisploeg. In de tweede helft werd de ploeg van Mikel Arteta overklast.

Arsenal begon dit seizoen dramatisch en leek een seizoen tegen degradatie te moeten vechten, maar de weg omhoog werd ingezet door Arteta en zijn mannen. De ploeg won zes van zijn laatste acht wedstrijden. Dat resulteerde in een knappe vijfde plaats op de ranglijst. In de openingsfase maakten de spelers een behoorlijke indruk tegen Jurgen Klopp en zijn mannen.

Maar dat de top van de Premier League nog ver weg is, bewees Liverpool in het laatste uur van de wedstrijd. De nummer twee van de competitie kon via Sadio Mané, Diogo Jota, Mohamed Salah en Tukumi Minamino vier keer juichen. De Senegalees deed dat met een kopbal, de Portugees schoot de bal tegen de touwen na een knappe kapbeweging, de Egyptische aanvaller ronde een prachtige aanval af met een simpele intikker en de Japanner kon ook van dichtbij raakschieten na mooi combinatiespel.

Dat het 'slechts' bij vier goals bleef, was te danken aan keeper Aaron Ramsdale, die zich een aantal keer kon onderscheiden met knappe reddingen. Het betekende dat Arsenal teleurgesteld achterbleef, terwijl de tegenstander uit de havenstad met vertrouwen richting het duel met FC Porto kan toewerken.