Memphis bezorgt Xavi driepunter tijdens debuut bij Barcelona

20 november 2021, 22:55

Xavi heeft zijn eerste overwinning als trainer van FC Barcelona binnen. De 41-jarige oefenmeester zag zijn manschappen in de Derbi Catalán met 1-0 zegevieren tegen stadgenoot Espanyol. In Camp Nou zagen de ruim 70.000 aanwezige toeschouwers hoe Memphis Depay het enige doelpunt maakte.

Memphis mocht net als Frenkie de Jong in de basis beginnen bij Barcelona. Xavi had voorafgaand aan het duel met Espanyol minder goed nieuws voor Luuk de Jong, die plaats moest nemen op de bank. Het is sowieso de vraag of de ex-PSV'er in de plannen van de nieuwe coach voor gaat komen. Luuk de Jong wordt dit seizoen door de Catalanen gehuurd van Sevilla.

Barcelona begon ook met jongelingen Gavi, Nico González en debutant Ilias Akhomach. In de eerste helft liet de thuisploeg goed voetbal zien, maar slaagde het team van Xavi er niet in om Espanyol op een tegentreffer te trakteren. In de tweede helft duurde het niet lang tot dat wel het geval was. Drie minuten na de thee schoot Memphis een strafschop tegen de touwen: 1-0.

Dat bleek ook meteen het enige doelpunt van de wedstrijd te zijn. Barcelona staat na dertien wedstrijden op de zesde plek en zal zich onder Xavi in eerste instantie willen richten op een plek in de top vier. Het gat met de huidige nummer vier, Atlético Madrid, bedraagt echter nog zes minuten. Dinsdag speelt Barcelona in de Champions League thuis tegen Benfica.