Heracles toont dat het mentaal goed zit met zege

20 november 2021, 23:03

Hoewel Heracles Almelo een zware week achter de rug heeft, is het er zaterdagavond in geslaagd om de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard tot een goed einde te brengen. Ismail Azzaoui was de grote man bij de thuisploeg. De Belg opende de score en schoot zijn ploeg via een prachtige knal met een 2-1 voorsprong de rust in. In de tweede helft bepaalde Kaj Sierhuis uit een vrije trap de eindstand op 3-1.

In welke staat zou Heracles Almelo zaterdagavond tegen Fortuna Sittard aan de aftrap verschijnen? Dat was de afgelopen dagen de grote vraag. De ploeg van Frank Wormuth verkeerde al niet in beste vorm en daar kwam het heftige nieuws over Rai Vloet ook nog eens bij. Hij komt vanwege betrokkenheid bij een auto-ongeluk, waarbij een jongen van vier uiteindelijk in het ziekenhuis overleed aan zijn verwondingen, voorlopig niet in actie voor Heracles.  Zijn afwezigheid is een flink gemis voor de ploeg van Frank Wormuth. Vloet vond dit seizoen immers al drie keer het net.

Fortuna Sittard reisde daarentegen met andere zorgen af naar Almelo, namelijk hoe de weg omhoog kan worden ingeslagen. De Limburgers eindigden vorig seizoen op een knappe elfde plaats, maar begonnen zaterdagavond als nummer zeventien aan het duel op Erve Asito. De start van de bezoekers in Almelo was echter prima. Zian Flemming bood Mats Seuntjes meteen een goede kans, maar de topscorer van Fortuna Sittard deed er veel te weinig mee. Een veelbelovende start werd echter onderbroken door supporters van de thuisploeg. Die waren weliswaar niet welkom, maar slaagden er toch in om met vuurwerk en al de poorten van Erve Asito binnen te dringen. De korte break die volgde had echter weinig invloed op beide elftallen. Die gingen vrolijk door waarmee ze waren begonnen.

Dat leidde tot de openingstreffer van Ismail Azzaoui, die doeltreffend raak schoot van buiten de zestien. Twee minuten later was het echter alweer gelijk. Zian Flemming profiteerde van een inschattingsfout van Janis Blaswich. Diezelfde Blaswich leidde een paar minuten later ook bijna de 1-2 in. Het ging fout in de opbouw, maar de doelman mocht van geluk spreken dat Tijjani Noslin vervolgens het houtwerk raakte. De thuisploeg nam het heft vervolgens in handen en kreeg via Noah Fadiga een goede kans op de 2-1. Waar zijn poging nog van de lijn werd gehouden, had de defensie van Fortuna Sittard, inclusief doelman Yanick van Osch, geen antwoord op een geplaatste knal van Azzaoui.

Met zijn tweede van de avond bracht hij Heracles voor een tweede maal op voorsprong. Noslin kreeg kort daarna de kans op opnieuw een snelle gelijkmaker, maar hij kreeg de bal van dichtbij niet achter Blaswich. De 2-1 voorsprong kwam in de eerste helft niet meer in gevaar voor Heracles. Het kreeg via Kaj Sierhuis zelfs nog een uitstekende mogelijkheid op de 3-1, maar de spits vergat de bal een laatste zetje mee te geven. Heracles won op 2 oktober voor het laatst een wedstrijd, dus de voorsprong bij rust was, ook gezien de onrustige voorbereiding, een flinke opsteker. In de tweede helft was het echter allemaal wat minder sprankelend.

Heracles koesterde de 2-1 voorsprong, terwijl Fortuna Sittard niet bij machte was om de thuisploeg in de problemen te brengen. De bezoekers probeerden het wel, maar in een veel te laag tempo. Het was bij Fortuna Sittard eigenlijk wachten op een opleving van Seuntjes. De clubtopscorer had echter zijn avond niet. Die opleving kwam er wel aan de andere kant, bij Sierhuis. De spits speelde eigenlijk een erg ongelukkige wedstrijd, maar schoot zijn ploeg uit een vrije trap wel op een 3-1 voorsprong. Daarmee schoot hij zijn ploeg in veilige haven.

Fortuna Sittard klopte vervolgens nog wel op deur, maar Heracles liet geen Limburger meer binnen. Ook Seuntjes niet. De aanvaller leek zo door te kunnen lopen op Blaswich, maar met een geweldige ingreep maakte Marco Rente hem onschadelijk. De manier waarop Rente die geslaagde tackle vierde, was veelzeggend. De overwinning zelf moest niet per se van ver komen, maar na zo'n zware week was die natuurlijk meer dan welkom. Wormuth kan niet meer dan tevreden zijn. 

Opstellingen en beoordelingen* 

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6, Noah Fadiga 7, Marco Rente 7, Mats Knoester 6.5, Ruben Roosken 6.5, Lucas Schoofs 6.5, Luca de la Torre 6.5, Elias Sierra 6.5 (68. Nikolai Laursen 6), Ismail Azzaoui 8 (Sinan Bakis -), Kaj Sierhuis 6 (87. Orestis Kiomourtzoglou -), Delano Burgzorg 6

Fortuna Sittard: Yanick van Osch 5.5, Mickaël Tirpan 5.5 (74. Nigel Lonwijk -), Martin Angha 6, Roel Janssen 6, George Cox 6, Tesfaldet Tekie 6, Ben Rienstra 5.5 (74. Deroy Duarte -), Zian Flemming 6, Tijjani Noslin 5.5 (80. Emile Hansson -), Mats Seuntjes 5, Arianit Ferati 5 (74. Toshio Lake -)

Man of the match: Ismail Azzaoui

spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen