Xavi spreekt over perfectie en denkt nog aan titel

21 november 2021, 08:47

FC  Barcelona is goed aan het nieuwe tijdperk onder coach Xavi begonnen. De Catalanen versloegen stadsgenoot Espanyol in eigen huis met 1-0 dankzij een rake strafschop van Memphis Depay. Daardoor steeg Barça naar de zesde plaats in La Liga. Na afloop had Xavi veel complimenten over voor zijn elftal.

"Ik ben enorm blij met deze verdiende overwinning", vertelde Xavi na afloop aan de toegestroomde pers. "Maar ik ben vooral blij en trots op de spelers, ze hebben het geweldig gedaan. Ik zag dat ze alles wilden geven voor het team. Qua instelling zaten we nu al heel dichtbij de perfectie", aldus de van het Qatarese Al-Sadd overgekomen Spanjaard.

Lees ook: Memphis bezorgt Xavi driepunter tijdens debuut bij Barcelona

Xavi werd vorige week benoemd als opvolger van de ontslagen Ronald Koeman. "Het was belangrijk om met een overwinning te beginnen, want dat geeft ons vertrouwen. De achterstand op de koppositie is weliswaar groot, maar er zijn nog hartstikke veel duels die we moeten spelen. De laatste jaren zijn er wel vaker ploegen geweest die een inhaalrace hebben voltooid. Waarom zouden wij dat niet kunnen?"

"Ik ben heel positief ingesteld", sloot Xavi af. Zijn ploeg staat nu zesde met twintig punten. De achterstand op koploper Sevilla bedraagt acht punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen