'Bayern wil salaris ongevaccineerd vijftal niet betalen'

21 november 2021 – Bayern München overweegt de betaling van de salarissen van enkele spelers tijdelijk stil te zetten. Vijf spelers besloten zich niet te laten vaccineren, maar moeten daardoor standaard in quarantaine als zij in contact zijn geweest met een besmet persoon. Daar wil de Duitse topclub tegen optreden.

'Bayern wil salaris ongevaccineerd vijftal niet betalen'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Hoewel de club nog altijd aangeeft dat het accepteert dat spelers zich niet willen laten vaccineren, zit het flink met die keuze in de maag. Volgens BILD heeft Bayern de spelers gevraagd om niet alleen aan zichzelf te denken, maar ook aan de club. Afgelopen vrijdag moest Joshua Kimmich de wedstrijd tegen FC Augsburg nog laten schieten. Bayern overweegt hem en zijn lotgenoten niet meer mee te laten trainen met de groep én salaris in te houden als zij in quarantaine moeten.

Het gaat naast Kimmich om Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric Maxim Choupo-Moting en Michaël Cuisance. Het vijftal moest zich afgelopen donderdag melden bij het bestuur en was verbijsterd na de mededeling over het inhouden van salarissen. Zij zullen zich onder druk gezet voelen om alsnog een prik tegen het coronavirus te gaan halen.

Bayern München slikte afgelopen vrijdag een zeldzame nederlaag in de Bundesliga. De ploeg van Julian Nagelsmann ging op bezoek bij het FC Augsburg van Jeffrey Gouweleeuw met 2-1 onderuit.

Reacties

Bundesliga

gerelateerd