Klopp bijna op de vuist met Arteta: "Word hier ziek van"

21 november 2021, 10:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jürgen Klopp is niet blij met het gedrag van zijn collega Mikel Arteta. De Duitser en de Spanjaard kregen het zaterdagmiddag tijdens de ontmoeting tussen Liverpool en Arsenal aan de stok en vlogen elkaar bijna in de haren. Omdat hun assistenten het vuurtje blusten, kwamen beide coaches weg met een gele kaart.

Na afloop van de wedstrijd verklaarde Klopp waarom hij boos werd op Arteta. Volgens de Spanjaard zou Sadio Mané, die met twee doelpunten van grote waarde was in de 4-0 overwinning van zijn ploeg, zijn elleboog hebben gebruikt tijdens een duel met Takehiro Tomiyasu. Arteta eiste een rode kaart voor de Senegalees, maar daar kon Klopp zich duidelijk niet in vinden. De Duitser reageerde woest op zijn collega en besloot verhaal te gaan halen.

Na de wedstrijd gaf Klopp tekst en uitleg. "Er gebeurde helemaal niets", refereerde hij in gesprek met Sky Sports aan de vermeende elleboogstoot van Mané. "Twee spelers gingen de lucht in, ze raakten elkaar niet eens. Iedereen van de bank van Arsenal sprong op en schreeuwde om rood. Maar er was nauwelijks contact."

Het leidde tot frustratie bij de Duitse coach. "Hier word ik echt ziek van. Natuurlijk is Sadio een sterke speler, maar er wordt wel heel erg op hem gelet." Klopp had wel spijt van zijn reactie. "Ik had niet zo fel moeten reageren. De scheidsrechter gaf me een terechte kaart." Dankzij de overwinning bleef Liverpool in het spoor van koploper Chelsea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen