Definitief: United ontslaat Solskjaer, clubicoon tijdelijk opvolger

21 november 2021, 11:39   Bijgewerkt: 21 november 2021, 11:55

Manchester United heeft Ole Gunnar Solskjaer definitief ontslagen. De Noorse coach lag al weken onder vuur, maar moet nu het veld ruimen na een beschamende 4-1 nederlaag tegen Watford. De Engelse grootmacht zal de komende weken tijdelijk worden gecoacht door zijn assistent en clubicoon Michael Carrick.

Dat laat de club weten via de eigen kanalen. 'Ole zal altijd een legende zijn voor Manchester United en het is een grote teleurstelling dat we dit moeilijke besluit hebben moeten nemen', schrijft de club op de website. 'De laatste weken waren erg teleurstellend, maar we zijn enorm blij met zijn werk en danken hem voor alle langetermijnontwikkelingen.'

Michael Carrick neemt tijdelijk de honneurs waar. De Engelse middenvelder zette in 2018 een punt achter zijn lange carrière, waarin hij onder meer 464 wedstrijden speelde in de hoofdmacht van United. De club zal snele en definitieve opvolger willen strikken. Voor die positie zijn Zinédine Zidane, Brendan Rodgers en Ajax-succescoach Erik ten Hag nadrukkelijk in beeld.

United bezet na twaalf speelronden de teleurstellende zevende plaats in de Premier League. De achterstand op koploper Chelsea bedraagt nu al twaalf punten. De aanstaande trainerswissel is mogelijk goed nieuws voor Donny van de Beek, die een bijrol vervult op Old Trafford. De middenvelder tekende zaterdag wél voor de enige treffer van de uitploeg.

Na de pijnlijke nederlaag bij Watford stak het bestuur van de topclub de koppen bijeen. In het crisisberaad werd het ontslag van Solskjaer nog niet bevestigd, maar enkele uren daarna volgde alsnog de definitieve beslissing.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen