Tweemaal rood voor Eagles tegen winnend Groningen

21 november 2021, 14:15

Onder toeziend oog van de eerste vrouwelijke official in de Eredivisie heeft FC Groningen zichzelf een goede dienst bewezen door Go Ahead in een matige wedstrijd met 0-1 te verslaan. In een lege Adelaarshorst waren de bezoekers in de eerste helft de sterkere ploeg, maar pas in de tweede helft bracht Jorgen Strand Larsen op voorsprong. In de slotfase kwam een tien-, en uiteindelijk zelfs negenkoppig Go Ahead nog sterk opzetten, maar Groningen gaf de voorsprong niet meer uit handen.

Ondanks verwoede pogingen van Go Ahead om enkele wedstrijden wegens de coronamaatregelen uit te stellen, was een lege Adelaarshorst vandaag het decor van Go Ahead Eagles - FC Groningen. Het duel tussen de verrassende nummer tien en de teleurstellende nummer vijftien van de ranglijst kende een belangrijke primeur: De 29-jarige grensrechter Franca Overtoom maakte haar debuut als eerste vrouwelijke official ooit op het Nederlandse hoogste niveau.

Zijn collega aan de andere zijde, Warner Hahn, had een stuk meer te doen. Door matig verdedigend werk moest hij meerdere malen reddend optreden voor de thuisploeg, wat hij met verve deed. Naarmate het einde van de eerste helft naderde kreeg ook hij steeds minder te doen: de passing bij FC Groningen was niet meer zo goed als voorheen, waardoor Go Ahead iets beter in de wedstrijd kon komen. Het balbezit was nog steeds voor de bezoekers, maar de dreiging kwam in de slotfase van de Deventenaren, die de ruimtes achter de Groningse verdediging steeds beter wisten te vinden. Het bleef voor de thuisploeg echter bij een enkele kans.

Franca Overtoom

Franca Overtoom

Uiteindelijk leidde dit tot een rode kaart voor Inigo Cordoba. De buitenspeler had eerder een gele kaart gekregen voor een opzichtige schwalbe, en ging voor de tweede maal op de bon toen hij Neraysho Kasanwirjo zeer opzichtig van achteren aantikte.  Alsnog kwam de thuisploeg in de slotfase nog enkele malen gevaarlijk opzetten, en moest de bal zelfs nog meerdere malen van de lijn worden gehaald door de Groningen-verdediging. In de vijf minuten extra tijd leek een overwinning echter niet meer haalbaar, zeker toen ook Joris Kramer zijn tweede gele kaart pakte. Zonder een steunende twaalfde man ziet Go Ahead zo haar ongeslagen reeks beëindigd worden, terwijl FC Groningen tekenen van herstel toont.

Opstellingen en beoordelingen*

Go Ahead Eagles: Warner Hahn 6,5; Mats Deijl 5,5, Joris Kramer 5, Gerrit Nauber 5,5, Boyd Lucassen 5,5; Luuk Brouwers 6, Philippe Rommens 5 (79. Justin Bakker -); Ragnar Oratmangoen 6, Giannis-Fivos Botos 5 (62. Martijn Berden 6), Inigo Cordoba 4,5; Isac Lidberg 4,5 (79. Jacob Mulenga -).

FC Groningen: Peter Leeuwenburg 6; Bart van Hintum 6, Marin Sverko 5,5, Wessel Dammers 6, Neraysho Kasanwirjo 7; Laros Duarte 6 (85. Mike te Wierik -), Tomas Suslov 6,5, Daleho Irandust 5,5 (85. Patrick Joosten -), Mohamed El Hankouri 6; Michael de Leeuw 6,5, Jörgen Strand Larsen 7.

Man of the match: Jörgen Strand Larsen

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen