Woede bij Espanyol na 'schwalbe' Memphis: "Eén grote grap!"

21 november 2021 – Memphis Depay heeft geen vrienden gemaakt bij Espanyol, de stadsgenoot van FC Barcelona die zaterdagavond met 1-0 onderuit ging in Camp Nou. Kort na rust versierde de aanvaller een strafschop, die hij zelf benutte. Bij de promovendus is veel ongeloof over de beslissing van de arbitrage om naar de penaltystip te wijzen.

Woede bij Espanyol na 'schwalbe' Memphis: "Eén grote grap!"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"We snappen er niets van", reageerde aanvoerder David López in gesprek met de Spaanse pers. "We hebben aan het begin van het seizoen juist gehoord dat er geen penalty's meer zouden worden gegeven als er twijfel was. Dit is een hartstikke belangrijk moment in de wedstrijd. Helaas is dit ons al eerder overkomen. We zijn hartstikke boos, dit kunnen we niet accepteren."

Daar sloot spits Raúl de Tomás zich bij aan. "Het is een grote grap!", reageerde hij fel. "Het zou kunnen zijn dat er contact was, maar hij gaat volledig voor de bal. Er was geen andere intentie. De verdediger kan zichzelf niet ineens laten verdwijnen. Het is balen dat er nog steeds van die makkelijke strafschoppen worden gegeven", aldus de aanvaller.

Door het cadeautje mocht Memphis Depay aanleggen voor zijn zevende treffer in dienst van FC Barcelona. Daarmee is hij clubtopscorer. De Nederlander bezet bovendien de tweede plek op de Spaanse topscorerslijst. Alleen Karim Benzema was vooralsnog productiever.

Reacties

LaLiga

gerelateerd