Feyenoord lacht zich suf om 'Schreuder-effect' bij tandeloos PEC

21 november 2021, 16:26

Feyenoord heeft zondagmiddag de hoopinjectie van de PEC Zwolle-supporters weer volledig tenietgedaan door PEC met 4-0 af te drogen. Met de komst van de nieuwe trainer Dick Schreuder hoopte de club op een schokeffect, maar die bleef uit. Zo staat PEC nog altijd op de laatste plek en zijn de komende wedstrijden cruciaal. Feyenoord volgt het goede voorbeeld van PSV en hoopt op een misstap van Ajax.

Kunnen voldoen aan de verwachtingen van Het Legioen is niet veel trainers gegeven. Ondanks de beperkte financiële middelen, heerst er onder de supporters altijd de hoop om mee te dingen om het kampioenschap, wat na vijf goede wedstrijden meestal steevast omslaat in verwachtingen. Toch is Arne Slot bezig aan een razendknap seizoen met Feyenoord. Waar er vooraf vooral werd gekeken naar Ajax en PSV, hebben de Rotterdammers de minste verliespunten van de Eredivisie.

Dat gold echter niet voor PEC-captain Bram van Polen. Hij werd tot zijn spijt weliswaar niet geselecteerd voor Oranje, maar liep zaterdagmiddag tijdens de training een lichte blessure op. Verder wijzigde Schreuder zijn elftal op nog een aantal posities, maar de verdedigende armoede was alleen nog maar schrijnender dan onder Langeler. Binnen tien minuten stond het namelijk al op een 2-0 achterstand en bij beide treffers was de passieve houding van de PEC-defensie de oorzaak.

Waar het PEC überhaupt al niet lukte om van zich af te bijten in Rotterdam, verloor centrale verdediger Yuta Nakayama in duel met Linssen ook nog eens zijn beide voortanden. De Japanner toonde zich geen opgever en ging onverschrokken door, maar het tandje dat Feyenoord bijzette, was PEC wel degelijk te machtig. Nakayama keerde namelijk weer terug in het veld, maar een minuut later schoot Guus Til de 4-0 binnen uit een rebound.

Hoewel een zege op Feyenoord niet direct werd verwacht, bleek het een zeer pijnlijke middag voor PEC. De komende periode wordt pas echt cruciaal voor het lijfsbehoud, want het speelt achtereenvolgens tegen nummer vijftien RKC, nummer veertien FC Groningen en nummer zeventien Fortuna Sittard. Feyenoord speelt komende donderdag alweer. Aan een punt tegen Slavia Praag heeft het genoeg om te overwinteren in de Conference League.

Opstellingen en beoordelingen*:

Feyenoord: Justin Bijlow 6,5; Tyrell Malacia 7, Marcos Senesi 7, Gernot Trauner 7, Marcus Holmgren Pedersen 7 (66. Lutsharel Geertruida 6); Fredrik Aursnes 7, Guus Til 6,5 (82. Joao Teixeira -), Orkun Kökcü 7,5; Luis Sinisterra 8 (66. Reiss Nelson 5,5), Bryan Linssen 8 (66. Cyriel Dessers 6), Jens Toornstra 6 (66. Alireza Jahanbakhsh 5,5).

PEC Zwolle: Kostas Lamprou 6; Mees de Wit 3,5, Rav van den Berg 3,5, Sam Kersten 4, Yuta Nakayama 4,5, Kenneth Paal 5; Rico Strieder 5,5, Mustafa Saymak 4 (61. Thomas van den Belt 6), Dean Huiberts 6 (46. Eliano Reijnders 5,5); Luka Adzic 5 (61. Gervane Kastaneer 6), Slobodan Tedic 4 (46. Mark Pabai 6).

Man of the match: Luis Sinisterra

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen