Tiental Heerenveen pakt volle buit tegen Willem II

25 november 2021, 18:41

In een wedstrijd die lang op gang moest komen heeft Heerenveen, dat een lange tijd met een man minder op het veld stond, een 2-1 overwinning op Willem II klaargespeeld. Een vroege rode kaart voor Anthony Musaba zorgde voor een zware wedstrijd voor de Friezen. Lang werd er niet gescoord en toen Che Nunnely namens Willem II eindelijk voor de openingstreffer zorgde, brak Heerenveen ineens los en trok het de wedstrijd in een korte tijd naar hun hand, waarna ook invaller Miquel Nelom nog een rode prent zag.

Heerenveen wachtte sinds 2 oktober al op een overwinning en de laatste keer dat Willem II drie punten op kon schrijven was zelfs in september. Heerenveen had dan ook wedstrijden tegen Vitesse, Utrecht en Ajax achter de rug, maar moest nu toch echt weer eens punten gaan pakken. Bij Willem II was er sprake van een vrije val, waar met regelmaat verloren werd in de afgelopen weken, na een uitstekende seizoensstart. Beide ploegen konden dus wel een opkrikker gebruiken.

De wedstrijd kende een voorzichtig begin, waar het leek dat beide teams nog wat aangeslagen waren. Wel kwamen er langzamerhand steeds meer kansjes en was Dries Saddiki heel dichtbij de openingstreffer toen een inzet van dichtbij op de paal eindigde. Na een kwart wedstrijd spelen, mochten de tactische papieren er echter opnieuw bij gepakt worden. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük zag Musaba zijn tweede overtreding van de wedstrijd maken en gaf hem hiervoor ook zijn tweede gele kaart. Daardoor moesten de Friezen al vroeg verder met tien man.

Toch kropen de Tricolores hierdoor niet meer uit hun schulp. Het balbezit was wel grotendeels voor Willem II, maar hieruit kwamen ze niet vaak voor het doel van Xavier Mous. Het waren juist de Friezen die de grootste kansen kregen, Henk Veerman en Filip Stevanovic gigantische kansen op de openingstreffer misten. Zo stond de brilstand nog steeds op het bord in de rust. In het tweede bedrijf was er nog altijd een duidelijk overwicht aan de bal van Willem II en Mous werd zowaar af en toe op de proef gesteld, waar Heerenveen slechts moest hopen op hun dreiging uit de counter.

Na lang wachten op wat echte actie kwam er toch beweging in de doelpuntenteller. Het balbezit van de Tricolores werd beloond toen Nunnely een voorzet van invaller Ringo Meerveld uitstekend binnenschoof: 0-1. Van deze voorsprong konden ze echter niet lang genieten, want binnen een minuut kwam Heerenveen alweer langszij. Joey Veerman bereikte Stevanovic, die op zijn beurt een goede actie in huis had en Wellenreuther verschalkte. Zo maakte hij zijn gemiste kans van de eerste helft toch weer goed en stond de 1-1 op het bord.

Vlak hierna werd de boel nog een hele hoop erger voor de Brabanders. Uit een hoekschop knikte Nick Bakker namelijk ook nog eens de 2-1 binnen, waardoor Heerenveen op rozen zat. Dit werd nog eens versterkt toen invaller Nelom, net als Musaba, ook zijn tweede gele kaart kreeg. De verschrikkelijke invalbeurt van Nelom zorgde dus weer voor evenwicht in mankracht op het veld. In de slotminuten probeerde Willem II nog een gelijkmaker te forceren, maar vond hierin geen succes en dus was het Heerenveen dat eindelijk weer eens drie broodnodige punten binnensleepte.

Opstellingen en beoordelingen:*

SC Heerenveen: Mous 6; Van Ewijk 6, Dresevic 5, Bakker 6.5, Kaib 5 (46. Woudenberg 6); Madsen 5 (66. Kongolo 6), Halilovic 6, Veerman 6; Musaba 4, Veerman 5, Stevanovic 6 (85. Al Hajj -).

Willem II: Wellenreuther 6; Owusu 6, Michelis 6, Jenssen 6 (88. Kampetsis -), Köhn 5 (64. Nelom 4); Saddiki 6 (84. Saglam -), Svensson 6 (64. Meerveld 6), Roemeratoe 6; Nunnely 6.5 (84. Yeboah -), Wriedt 6, Köhlert 6.

Man of the Match: Nick Bakker

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.