Rooney met Derby County op nul punten ondanks grote stunt

21 november 2021, 16:50

Managar Wayne Rooney heeft met zijn Derby County een mooie stunt bewerkstelligd in het Championship. Door de 3-2 zege is Bournemouth niet langer koploper van de competitie. Opmerkelijk genoeg staat de ploeg van Rooney na de stunt op nul punten in de competitie, doordat er eerder al meerdere malen punten werden afgetrokken.

Na het vertrek van Phillip Cocu, nam Rooney het trainersstokje over. Ondanks dat zijn ploeg dit seizoen al 21 punten heeft verzameld, staat het stijf onderaan met nul punten. De ploeg kampt al langere tijd met financiële problemen, waardoor het al diverse puntenstraffen kreeg dit seizoen. Zonder de puntenaftrek, had Derby County nu op de zeventiende plek gestaan, vijf plekken boven de degradatiestreep.

Met de Nederlandse doelman Kelle Roos op doel, nam het het zondagmiddag op tegen Bournemouth, dat dit seizoen graag terug wil keren op het hoogste niveau. Derby County kwam brutaal op voorsprong, maar mede door een treffer van oud-Vitesse-spits Dominic Solanke boog de voormalig koploper de achterstand om.

Lees ook: Degradatie dreigt voor Derby County na nieuwe puntenstraf

Na een uur spelen maakte Tom Lawrence de stunt echter alsnog compleet door met twee treffers machtwinner te worden. Door de pas op de plaats van Bournemouth, staat Fulham nu bovenaan in het Championship, met een punt meer dan de nummer twee. Onderaan timmert Derby County langzaam maar zeker aan de weg. Het gat richting de veilige haven is echter nog altijd vijftien punten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen