Assist- én doelpunt van het jaar helpt Manchester City aan zege

21 november 2021 – Manchester City blijft het in spoor van koploper Chelsea. De ploeg van Pep Guardiola rekende zondagmiddag in eigen huis namelijk af met Everton (3-0), waarbij vooral de schoonheid van de eerste twee treffers zal blijven hangen. Bij het openingsdoelpunt van Raheem Sterling was het de assist, bij de tweede goal de bijzonder fraaie afronding van Rodri: alleen aan de derde treffer zat reuk noch smaak.

Assist- én doelpunt van het jaar helpt Manchester City aan zege

Mede door een verrassende nederlaag tegen Crystal Palace aan het einde van het vorige blok voor de interlandbreak is Pep Guardiola met zijn elftal bezig aan een inhaalrace in de Premier League. Na zeges van Chelsea en Liverpool eerder dit weekend was het zaak voor The Citizens om in eigen huis geen fout te maken tegen Everton, van wie de laatste acht onderlinge wedstrijden gewonnen werden.

Toch was het pas vlak voor de pauze voordat de muur van Everton werd doorbroken. Een krankzinnige mooie pass met de buitenkant van de voet van João Cancelo kwam uit bij Sterling, die zijn voet alleen nog maar tegen de bal hoefde te zetten (zie onder). Na een klein uur spelen zorgde Rodri voor het tweede absolute hoofstandje: hij schoot een afvallende bal snoeihard tegen de touwen.

Daarmee was de spanning uit de wedstrijd en kon Guardiola nog wat wissels doorvoeren: zo kreeg Nathan Aké nog een klein kwartiertje speeltijd. Bernardo Silva maakte vlak voor het einde uit een van richting veranderd schot nog het derde doelpunt voor Manchester City, dat door de overwinning over Liverpool heengaat op de ranglijst en in de nek hijgt van koploper Chelsea.

Premier League

gerelateerd