Opnieuw mis in Rotterdam: twaalf aanhoudingen rond De Kuip

21 november 2021 – Twee dagen na de rellen in Rotterdam speelde Feyenoord een thuiswedstrijd in de eigen Kuip. Een gevoelig affiche gezien de onrust, maar opnieuw bleef het niet helemaal rustig in de havenstad. Er werden namelijk opnieuw twaalf arrestaties in Rotterdam.

Opnieuw mis in Rotterdam: twaalf aanhoudingen rond De Kuip

Dat schrijft RTV Rijnmond althans. De personen werden zaterdagmiddag opgepakt rond het stadion van Feyenoord, mede omdat ze vuurwerk naar de politie hadden gegooid. De fans hadden zich verzameld rond De Kuip om Feyenoord te steunen tijdens de wedstrijd tegen PEC Zwolle. In het stadion zijn er door de aangescherpte coronamatregelen helemaal geen supporters meer welkom momenteel. 

Helaas ging het net als rond veel andere wedstrijden in de Eredivisie dit weekend mis met een kleine groepering. Voor de wedstrijd werd er vuurwerk afgestoken als ondersteuning voor de manschappen van Arne Slot, maar gedurende de wedstrijd werd de sfeer grimmiger en werd er ook vuurwerk gegooid richting de agenten. Volgens het regionale medium werd er ook met dranghekken gesmeten. 

Lees ook: Aboutaleb: hooligans meerdere clubs waren bij rellen Rotterdam

Daarop werd de ME ingezet en werden in totaal twaalf supporters opgepakt. Afgelopen vrijdag was er ook een aantal voetbalfans aanwezig bij de rellen in Rotterdam. Daarbij betrof het volgens de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb niet alleen fans van Feyenoord, maar ook van andere clubs.

Feyenoord

gerelateerd