Real Madrid overleeft schoppartij en is terug op de troon

21 november 2021, 18:10

Real Madrid heeft zondagmiddag een vrij ruime zege geboekt op Granada. Ondanks dat de laagvlieger er een bikkelharde wedstrijd van maakte, won Real uiteindelijk met 1-4. Daardoor staat het weer bovenaan in de Spaanse competitie, met twee punten voorsprong om nummers twee en drie Sevilla en Real Sociedad.

De Madrilenen leken Granada al binnen een halfuur van zich af te hebben geschud met een comfortabele 0-2 voorsprong. Na een kleine twintig minuten maakte Marco Asensio Willemsen de openingstreffer, nadat hij kinderlijk eenvoudig langs zijn tegenstander liep en raak schoot. Enkele minuten later maakte Nacho Fernandez er uit een corner 0-2 van.

Granada kon al snel wel wat terugdoen, doordat het schot van Luis Suárez van richting werd veranderd en achter Thibaut Courtois terechtkwam. De mooiste treffer van de middag kwam op naam van Vinicius Junior, maar dat had niets met de afronding te maken. Met een prachtige teamgoal speelden Karim Benzema en Luka Modric de buitenspeler vrij.

De thuisploeg gaf zich echter niet simpel gewonnen en maakte een hoop overtredingen. Dat leidde er uiteindelijk toe dat het twintig minuten voor tijd met negen man verder moest. Robert Moreno en Monchu pakten een rode prent voor stevige overtredingen, twee minuten na elkaar. Tot slot werd Ferland Mendy een kwartier voor tijd weggestoken door Casemiro en hij besloot de stand op 1-4. Zo keert Real Madrid weer terug op de troon en behoudt het de voorsprong op nummer vier Atlético Madrid van vier punten.